LIGE PETICE

Real je s brazilskim blizancima za 90 milijuna eura kupio budućnost

Foto: EPA

IGRAJU na istoj poziciji i sličnih su fizičkih performansi. Sunarodnjaci su koje dijeli samo pet mjeseci razlike, a Real je za ova dva tinejdžera platio identičnu odštetu, po 45 milijuna eura. Važnu pobjedu Realu donijeli su krasnim golovima koje su obojica postigli tako što je jedan zamijenio drugog, a poentirali su desnom nogom s lijeve strane.

Realovi momci iz Brazila imaju brojne sličnosti

Vinicius Junior (19) došao je u Real godinu dana prije Rodryga Goesa (18), a za prvog od dva "nova Neymara" Real je navedeno bogatstvo platio Flamengu. Za drugog je identičan iznos izbrojao ovog ljeta, ali drugom brazilskom velikanu, Santosu. 

U šestom kolu La Lige brazilski blizanci iskoristili su to što je Zinedine Zidane odmarao Realov prvi napad (Bale, Benzema, Hazard) za gradski derbi protiv Atletica tako što su postigli krasne golove za pobjedu nad Osasunom (2:0) kojom se Real neočekivano probio na prvo mjesto

Jako važni i lijepi golovi

Važne, ali i jako lijepe golove za Real postigli su mladi Brazilci i oba su zgoditka bitna, svaki na svoj način, kako za Real, tako i za njegove strijelce, ali i trenera. Vinicius je u 36. minuti sjajno s 18 metara iskosa s lijeve strane desnicom pogodio suprotne rašlje. To mu je prvi gol za Real nakon sedam mjeseci i zgoditka Alavesu u veljači.

Rodrygo Goes je u 72. minuti ušao u povijest Reala. Samo 93 sekunde nakon što je debitirao za Real zamijenivši upravo Viniciusa, također je lijepo poentirao desnicom u suprotni kut nakon ulaska s lijeve strane, a prije toga je lažnjakom poslao čuvara u pogrešnu stranu te prizemnim udarcem postigao gol. Tako je postao igrač koji je najbrže zabio na debiju u La Ligi nakon pravog Ronalda, koji je to 2002. napravio za samo 62 sekunde. No Rodrygo je time postao i prvi Realov strijelac rođen u 21. stoljeću. 

Utakmica koju neće zaboraviti

Kako god se razvijale karijere Realovih mladih Brazilaca, oni neće zaboraviti 25. rujna 2019. A pamtit će ga i Zinedine Zidane, koji je uvrštavanjem njih i ostalih šest novih igrača u prvu momčad uspješno ponovio formulu koja mu je prije dvije godine donijela jedini naslov u La Ligi. Naime, tada je rotacijama momčadi došao do španjolske i europske titule.  

Istaknuli smo da su mladim brazilskim nogometašima ovi golovi višestruko važni. Viniciusu je njegov došao u najboljem trenutku, za prekid predugog posta i nakon što je Hazardovim dolaskom izgubio mjesto na lijevoj strani. Meč protiv Osasune počeo je toliko loše da su mu navijači zviždali. Nakon golčine je pak dobio ovacije. Viniciusu je tako ovaj gol poslužio i kao važna škola koju je davno prošao Cristiano Ronaldo: Santiago Bernabeu baš nikome ne daje pravo na loš dan. 

Zidane je s njima vratio svoj mojo

Zidane je zatim zamjenom Rodryga za Viniciusa podsjetio na svoj glasoviti osjećaj za uvođenje novih igrača koji mu je donio barem pola od četiri velika trofeja koje je osvojio s Realom. Sada je ipak samo zamijenio igrača, ali ne i njihove pozicije, a Rodrygo mu se spektakularno odužio i predstavio navijačima. 

Ovakva predstava Viniciusa i Rodryga ujedno je pokazatelj Realove nove strategije na tržištu - da se manje fokusira na razvikane galacticose u najboljim godinama, a više na najperspektivnije svjetske igrače. Jasno, i takva mlada kvaliteta košta, ali Real je za tih 90 milijuna eura dobio dva igrača za iduće desetljeće. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Viniciusovog i Rodrygovog gola možete pogledati OVDJE.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.