rukomet

Razbio je Hrvatsku u finalu rukometnog Eura pa pojačao mrskog rivala

Foto: EPA

JORGE MAQUEDA (31) napušta Pick Szeged i prelazi u Veszprem, jednog od najozbiljnijih kandidata za osvajanje rukometne Lige prvaka.

Jedan od španjolskih reprezentativaca koji je Hrvatskoj zadao najviše problema u finalu Europskog prvenstva ostvario je transfer koji se neće svidjeti navijačima Picka s obzirom na to da se radi o velikom rivalu. No kako je Veszprem daleko bogatiji klub u rukometnim okvirima, može se reći da je Maqueda dobio nagradu za sjajne predstave na Euru koji je nedavno osvojio.

Podsjetimo, Maqueda je bio heroj Španjolske u finalu koje je Hrvatska izgubila 22:20. Krajem prvog poluvremena postigao je tri pogotka u nizu i vratio Španjolce u egal. Hrvatska je sljedeći put vodila tek u završnici susreta, kad je na koncu i - izgubila.

Mađarski gigant potvrdio je transfer desnog vanjskog španjolske reprezentacije uz napomenu da će se obaviti na ljeto, dok će ovu sezonu Maqueda okončati u Szegedu.

Maqueda je karijeru započeo u Barceloni, igrao za Alcobendas i Aragon, da bi mu prvi inozemni angažman bio Nantes 2012. godine. Tri godine u Francuskoj, pa tri u Vardaru, da bi od 2018. bio član mađarskog kluba.

Osvajač je Lige prvaka 2017. godine s Vardarom, dok je s reprezentacijom Španjolske osvojio zlato na SP-u 2013. kao i europsko zlato prije nekoliko dana u Stockholmu. 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.