TRANSFERI

Raspad zida o koji su se razbijali velikani

Foto: EPA

ODLAZAK kapetana, vođe koji je ujedno i zapovjednik obrane, te samo par dana kasnije potvrđeni odlazak najboljeg strijelca i igrača momčadi, bili bi ogroman udarac za bilo koji klub. Atleticu pak predstavljaju kraj jedne od najtrofejnijih i najljepših era u povijesti te veliku brigu i pitanje za budućnost. 

Oproštaj kapetana, zapovjednika obrane te najboljeg strijelca i igrača za kraj ere

Momčad koja je pod vodstvom Diega Simeonea u posljednjih šest godina osvojila po jedan naslov prvaka Španjolske, Kup kralja i Europa Ligu, dva puta došla do finala Lige prvaka i dva puta bila vice-prvak La Lige, te cijelo to vrijeme bila pojam nesalomljivosti i čvrstine, definitivno se raspala. 

Diego Godin (33), simbol i lider Atletija, u suzama se oprostio od kluba u kojem je proveo devet godina i odlazi u Inter. Antoine Griezmann (28) to je učinio s daleko manje tuge i nakon pet godina napušta klub koji je posljednjih godina golovima držao na španjolskom i europskom vrhu. Ubuduće će to raditi u Barceloni.

Od obrane koja je bila pojam nesalomljivosti i čvrstine nije ostalo gotovo ništa

Nakon osam godina odlazi i desni bočni Juanfran (34), kao i lijevi bek Filipe Luis (33). On također nije mogao bez Atletica, jer u klub se vratio 2015. Samo godinu dana nakon što je iz njega otišao u Chelsea. Sada pak odlazi zauvijek.

Lucas Hernandez (23) za razliku od navedenih Atleticov je obrambeni junak novog doba, ali odlazi i on. Jedan od najboljih defenzivaca na svijetu već je potpisao za Bayern uz odštetu od 80 milijuna eura. Od slavne obrane ostaju tako tek Stefan Savić i Jose Gimenez. 

Osim svih senatora, Bayern i Guardiola ostavljaju Atletico i bez dva mlada asa

Atleticova sredina također će ostati osakaćena. I ovdje ne odlazi senator, nego također nezamjenjivi mlađi (22) igrač. Ali ne bilo kakav, nego miljenik Pepa Guardiole i onaj na kojem je Atletico planirao graditi budućnost. Rodri ima odštetnu klauzulu od 70 milijuna eura, što je sitniš za najbogatije klubove. Red za njegov potpis, jer ima već četiri ponude, predvodi Manchester City. 

U ovakvoj situaciji Atletico je prisiljen zadržati one koje je planirao prodati, Saula Nigueza i Diega Costu. Poslije samo jedne, ali loše sezone, ne planira ostaviti Nikolu Kalinića, koji je na prodaju.

Nemoguć zadatak čak i za čudotvornog Chola

Atletico dakle sigurno ostaje bez šest prvotimaca, od čega su četvorica klupske legende (Godin, Griezmann, Juanfran, Luis Filipe), dok bi preostala dvojica (Hernandez, Rodri) to sigurno postali.

Nadoknaditi ih i ostati u španjolskom i europskom vrhu čini se nemogućim zadatkom čak i za čudotvorca Diega Simeonea. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.