Ranierijev put od otkaza do prilike za naslov na Old Traffordu

Foto: Getty Images / Guliver Image

CLAUDIO RANIERI i njegov Leicester danas od 15.05 sati igraju povijesnu utakmicu kod Manchester Uniteda u 36. kolu Premier lige. Lisicama pobjeda donosi nevjerojatni naslov prvaka, a talijanski trener vraća se na mjesto gdje je 2004. godine proživio divne trenutke.

Rimljanin je vodio Chelsea i potpisao remi 1:1 protiv Crvenih vragova, čime je osigurao drugo mjesto, unatoč otkazu koji mu je spremio Roman Abramovich.

"Kada je sudac Steve Bennet svirao kraj utakmice osjetio sam ogromno zadovoljstvo, a samo nekolike minute nakon toga dobio sam otkaz. No, u tom trenutku to je bila stvarnost za Chelsea jer je Arsenal bio nevjerojatan", prisjetio se Ranieri u knjizi Proud Man Walking.

Nakon toga Talijana su pozdravili navijači.

"Nikada to neću zaboraviti. Pozdravio sam se sa Sir Alexom Fergusonom, a poslije toga su me pozdravili igrači, ali i navijači. Aplaudirali su i čestitali mi. Cijenili su moj napor, a dobio sam i na stotine pisama potpore", otkrio je Ranieri.

Zanimljivo, Danny Drinkwater i Danny Simpson započeli su karijere u Unitedu. Jeff Schlupp je bio šest tjedana na probi, dok je vratar Kasper Schmeichel kao dječak bio u klubu uz oca Petera, koji je s Manchesterom osvojio trostruku krunu 1999. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.