Transferi

Ranieri doveo zaboravljenog srpskog igrača: "Nitko ne zna u čemu je dobar"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LAZAR MARKOVIĆ od 2014. godine bio je u Liverpoolu, a za slavni klub odigrao je samo 34 utakmice. Svaki njegov nastup tako je koštao Liverpool oko 400 tisuća eura.

Nakon 13 milijuna eura zarađenih na Anfieldu, Marković je krajem siječnja otišao na posudbu u Fulham do kraja sezone poslije čega će biti slobodan igrač.

Liverpool ga je prije pet godina platio Benfici 25 milijuna eura, a u engleskom klubu ističu kako je riječ o velikom profesionalcu koji je svojim ponašanjem postao uzor mladim igračima dok je trenirao s njima. 

Svoju zadnju utakmicu za Liverpool odigrao je u svibnju 2015., kad je Redse vodio Brendan Rodgers.

"Toliko su me platili... Pa morali su onda vjerovati više u moje mogućnosti. I Liverpool i trener. Morao sam više igrati", požalio se prošle godine Marković kojeg su dok je igrao u Benfici uspoređivali s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Srpski vratar Vladimir Stojković tvrdi da je Marković najtalentiraniji srpski nogometaš u posljednjih deset godina, Jorge Jesus koji ga je vodio u Benfici opisao ga je kao nezaustavljivog majstora s loptom, a nekadašnji suigrač Nemanja Matić kao ogroman potencijal i jednog od budućih najboljih ofenzivaca svijeta.

U Fulham ga je doveo Claudio Ranieri, legendarni talijanski trener koji ni sam nije siguran što mu 24-godišnji srpski ofenzivac može ponuditi.

"Mogu samo pretpostaviti da je riječ o dobrom nogometašu. Znamo da je riječ o igraču koji zna dobro kartati, posebno igru Uno. Znamo da nosi kišobran kad kiša pada i srdačno ga ponudi onima koji ga nisu ponijeli. Znamo da uvijek pita ljude kako su i da ih sluša. Znamo da uvijek nosi svoje vrećice u trgovinu kako ne bi kupovao plastične. Znamo da voli karaoke... Međutim, kad je riječ o nogometu, nitko nije siguran u čemu je zaista dobar", rekao je Ranieri, ali se na tome nije zaustavio.

"Razgovarao sam s mnogima, ali nitko se nije mogao sjetiti kako Marković igra nogomet."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.