Rakočević: NBA prvaci ne mogu biti i prvaci svijeta. To je deluzija

Foto: EPA

JESU li NBA prvaci ujedno i prvaci svijeta u košarci? Pitanje je to koje je ovih dana u Americi potaknulo brojne kontroverze, pogotovo jer je u tijeku Svjetsko prvenstvo u košarci. Američki Sprinter Noah Lyles je pokrenuo raspravu u koju su se na društvenim mrežama uključili milijuni. Jedan od njih je i bivši srpski košarkaš Igor Rakočević.

"NBA momčadi koje osvoje titulu nazivaju sebe svjetskim prvacima. To je deluzija. Niste pobijedili nikoga izvan granice SAD-a. Čak i ako je velik broj najboljih igrača na svijetu u NBA ligi. Najbolja momčad u NBA-u bi pobijedila najbolju neameričku momčad po NBA pravilima. Ali po pravilima FIBA-e? Sretno s tim. Šanse su 50:50 u najboljem slučaju", napisao je Rakočević na Twitteru.

Svjetski i europski prvak

Nekad je bio sjajan košarkaš, igrao je na poziciji beka, dvaput je uvršten u idealne momčadi Eurolige, a s tadašnjom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002. godine te Europsko prvenstvo 2001. godine.

Draftiran je u NBA ligu 2000. godine u drugoj rundi. Uzeli su ga Minnesota Timberwolvesi, za koje je odigrao 42 utakmice. Svojevremeno je bio kapetan Crvene zvezde, koja je umirovila njegov dres s brojem osam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.