Prvi štrajk igrača u povijesti Bayerna

Fotomontaža: Profimedia

BENJAMIN PAVARD (27), svestrani defenzivac Bayerna i svjetski prvak s Francuskom, odbio je trenirati tri posljednja dana. Žali se kako mu odbijanje Bayerna da ga pusti u Inter izaziva psihofizičke probleme te da ne može trenirati zbog mučnine i bolova u leđima izazvanih dubokim nezadovoljstvom i ogorčenošću prema postupcima kluba.

Pavard zato neće igrati ni u današnjem bavarskom derbiju Bundeslige protiv Augsburga. Bayern je Pavardov izostanak s treninga u srijedu pravdao bolešću, ali njegov nedolazak iduća tri dana odbio je komentirati. "Sve ukazuje na to da je Pavard stupio u štrajk kako bi isforsirao transfer. To je prvi put u povijesti Bayerna da igrač radi tako nešto", piše Bild. 

Bayern je Pavarda kupio od Stuttgarta prije četiri godine za 35 milijuna eura. Od tada je za Bayern odigrao 163 utakmice te postigao i namjestio po 12 golova. Osvojio je četiri njemačka i jedan europski naslov te po jedan kup i klupski SP. No zbog zasićenja već neko vrijeme govori da želi otići.

Ponude za njega slali su Barcelona, Liverpool i Manchester United, ali Pavard se sve dogovorio s Interom. Fabrizio Romano otkriva da se činilo kako su i Inter i Bayern na sastanku u utorak dogovorili sve. Konkretno, da Pavard prelazi na Meazzu za 32 milijuna eura. Međutim, Bayern je zatražio time-out još tjedan dana, odnosno dok ne nađe zamjenu za Pavarda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.