Esport

Prvi put u povijesti sudar dvojice Hrvata u elitnom esport natjecanju

Foto: Riot Games

PROŠLOG je vikenda počeo League of Legends European Championship, jedno od najjačih League of Legends natjecanja na svijetu u kojem ove sezone prvi put imamo dva igrača iz Hrvatske. Luka "Perkz" Perković predvodi G2 Esports, dok je Toni "Sacre" Sabalić promoviran u prvu postavu SK Gaminga netom prije početka sezone. U petak ćemo tako prvi put imati dva Hrvata u istom meču neke od najjačih League of Legends liga, i to na suprotnim stranama.

>Još se jedan Hrvat probio u sam vrh svjetskog esporta

Perkz i G2 Esports natjecanje su otvorili s dvije pobjede, iako im je Origen pružio sjajan otpor. Upravo je u tom meču Perkz odigrao fenomenalno i nosio je svoju ekipu do pobjede s Xayahom završivši partiju s 15-3. Međutim, najbolja ekipa na svijetu imala je pauzu od nekoliko tjedana nakon osvajanja Mid-Season Invitationala i nedostaje joj treninga, tako da bi se njihova forma trebala popraviti u narednom periodu. Najavili su da ne podcjenjuju nikoga i da su malo ozbiljniji nego proljetos te da žele sezonu završiti savršenim omjerom od 18-0. Kako stvari stoje, to bi se lako i moglo ostvariti. 

Foto: Riot Games

Sacre i SK Gaming nisu imali toliko dobro otvaranje sezone. U prvom meču ih je nadigrao Fnatic, jedina neporažena ekipa uz G2 Esports nakon prvog vikenda. Ono što veseli jest da je Sacre bio ponajbolji igrač svoje ekipe, čak i u porazu, te je pokazao da je s razlogom u vrhu europskog esporta. Već u idućem meču SK Gaming je upisao prvu pobjedu. U vrlo napetom meču nakon 34 minute igre slavili su protiv Schalkea 04, a Sacre je još jednom odigrao vrlo dobro. 

Foto: Riot Games

U petak, 14. lipnja, s početkom oko 22 sata, G2 Esports će igrati protiv SK Gaminga u zadnjem meču dana. S jedne strane bit će najbolji europski igrač svih vremena i kapetan najbolje ekipe svijeta Luka "Perkz" Perković, a s druge Toni "Sacre" Sabalić, novopridošlica u prvu postavu LEC ekipa, koji sigurno ima nevjerojatnu želju za dokazivanjem. Međusobno se dobro poznaju,  iako mi je Perkz otvoreno rekao da su se prije nego što je Sacre došao u G2 Esports kao zamjena početkom 2018. uglavnom znali preko igre i laddera.

Kao i u svakom meću u Europi, G2 Esports je veliki favorit, ali vidjet ćemo može li znanje koje Sacre ima o ekipi utjecati na ishod. Još jedan meč koji svakako treba izdvojiti iz prvog dana trugog tjedna natjecanja je onaj između Fnatica i Origena. Origen je pošteno namučio G2 Esports, a Fnatic ima omjer 2-0 i očekuje nas prava poslastica. 

Dan kasnije SK gaming će igrati protiv Roguea, G2 Esports protiv ekipe Vitality, dok Fnatic očekuje Schalke 04. Prijenos u petak počinje u 18 sati, a u subotu sat vremena ranije. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.