PRVI PENAL PROTIV BARCELONE NAKON 746 DANA Ali i Realov fanzin tvrdi da nije postojao

Screenshot: Twitter

POVIJESNA sudačka odluka donesena je 1. ožujka 2018. u 48. minuti utakmice Las Palmas - Barcelona, u 26. kolu sezone 2017./18. La Lige.

Mateu Lahoz dosudio je penal protiv Barcelone, iz kojeg Jonathan Calleri zabija za konačnih 1:1.
 
Ovakva presuda Barceloni u španjolskom nogometnom prvenstvu zadnji put dogodila se prije više od dvije godine.
 
Točnije, 14. veljače 2016. sudac Hernandez Hernandez bio je zadnji koji se odvažio na ovaj potez, kada je nakon Albinog prekršaja pokazao na jedanaesterac, iz kojeg je zabio Guidetti. Ali Barcelona je na tom susretu Celtu pobijedila 6:1.

Od tada je prošlo 746 dana da se nijedan sudac nije odvažio pokazati na penal protiv Barce. Za to vrijeme za nju su bili laki na obaraču i dosudili su joj 21 jedanaesterac.
 
Lahoz je u ovom razdoblju 26 puta vodio utakmice Barcelone i pet puta je pokazao na penal u njenu korist, a sinoć je prvi put napravio suprotno.
 
Ali odluka da igranje rukom Lucasa Dignea pred golom njegove momčadi kazni penalom bila je pogrešna, slažu se Andujar Oluver, sudački ekspert Marce, zatim njen izvjestitelj s utakmice, te tisuće čitatelja najprodavanijeg španjolskog dnevnika i njegovog najčitanijeg portala.
 
Marca, koja neskriveno druka za Real, jasno i glasno poručuje: Nije bilo penala koji je dosuđen za Las Palmas i protiv Barcelone.

Oliver objašnjava: "Kada je Lahoz pokazao na penal, pomislio sam da je to napravio zbog navodnog prekršaja prilikom kontakta Sergija Roberta i Aguirregaraya, ali onda sam vidio da je najstrožu kaznu dosudio zbog Digneovog igranja rukom. I moram reći da je pri tome teško pogriješio, jer očito je da Digne nije namjerno igrao rukom."
 
Marca u izvještaju s utakmice ističe da Lahoz nije samo dosudio krajnje dvojben penal protiv Barcelone, nego je goste teško oštetio i u prvom poluvremenu. Tada je Las Palmasov golman Chichizola igrao rukom van kaznenog prostora, a sudac ga nije isključio. 
U anketi "Realovog fanzina" na pitanje "Je li Lahoz ispravno dosudio penal za Las Palmas?" do sada je glasalo više od 22 tisuće čitatelja. Njih 61 posto odgovorilo je niječno. 
 
Velika sudačka pogreška na štetu Barcelone izravno utječe na rasplet španjolskog prvenstva. Jer s ovako izgubljena dva boda kod davljenika, Barcelonina velika prednost pred Atleticom, jedinim konkurentom za naslov, istopila se na samo pet bodova, a do kraja je još puno, čak 12 kola.
 
A u nedjelju od 16:15 na Camp Nou dolazi upravo Atletico!

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.