Procurio nevjerojatan razlog zbog kojeg su Francuzi odbacili Benzemu

Foto: Profimedia

OSVAJAČ Zlatne lopte za 2022. i napadač Real Madrida Karim Benzema nije imao priliku nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Zbog ozljede je morao propustiti početak turnira, a nakon što se oporavio, shvatio je da je neželjen u francuskoj reprezentaciji i iz nje je izbačen. Novinar L'Equipea Romain Molina otkrio je što se sve događalo prije no što je odluka o odbacivanju Benzema i donesena.

Podsjetimo, Benzema je u predvečerje Mundijala zbog ozljede otpao s popisa, ali se oporavio do nokaut-faze. Francuski izbornik Didier Deschamps ga unatoč tome nije pozvao da se priključi ekipi u Kataru, navodno i pod pritiskom drugih igrača koji nisu bili sretni s idejom njegovog naknadnog priključivanja.

Molina navodi da je prije donošenja odluke održan sastanak na kojem su bili Benzema, Antoine Griezmann, Hugo Lloris i Paul Pogba. Iako tada nije decidirano odlučeno što će biti s Benzemom, njemu je ostavljen dojam da je nepoželjan.

Nevidljiv na društvenim mrežama

Kako se navodi, Griezmanna, a on je istaknut kao najnezadovoljniji mogućim povratkom Benzeme, posebno je smetalo to što se Benzemu stavlja u prvi plan, a vjerojatno je točnije to što je on sam bio gurnut u treći. Bez Benzeme u akciji, za njega se, uz Mbappea, otvorilo mjesto u prvoj postavi Francuske koje uz prisutnost Benzema vjerojatno ne bi dobio. Odigrao je odličan turnir na kojem je Francuskoj pripalo srebro.

Molina navodi da je održan čak i sastanak s predstavnicima Francuskog nogometnog saveza na temu onog što se piše po društvenim mrežama. "Griezmann nije bio sretan jer se njegovo ime na njima baš i nije spominjalo", istaknuo je novinar L'Equipea.

Benzema je nedavno potvrdio da više nikad neće nastupiti za francusku reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.