KOVAČEV BAYERN

"Pretjeruje se s kritiziranjem Kovača. Ova četiri igrača moraju stalno igrati"

Foto: EPA

BIVŠI kapetan Bayerna i aktualni trener trećeligaša Uerdingena Stefan Effenberg izjavio je da ne treba u Niki Kovaču stalno tražiti krivca za loše partije Bayerna ove sezone.

U svojoj posljednjoj kolumni za SportBild Effenberg je stao u obranu hrvatskog stručnjaka istaknuvši da se trenutačno nalazi u teškoj situaciji s ozljedama u momčadi, što mu dodatno otežava posao. Kritizirao je odluku da se Philippe Coutinho tako brzo našao u početnom sastavu a da nije pokazao da se nalazi u natjecateljskom ritmu.

Nije za sve Kovač kriv

"Neću dijeliti nikakve savjete iz pozicije u kojoj se nalazim. Imam dovoljno posla u Uerdingenu, ali meni je prilično jasno da Bayern ne bi trebao više dovoditi igrače koji nisu u natjecateljskom ritmu. Prvenstveno tu mislim na Coutinha", piše Effenberg.

Effenberg smatra da se Kovača previše oštro kritizira te da se pretjeruje. Naglašava da mu nije lako raditi u uvjetima kad je izgubio dva ključna igrača prošle sezone - Riberyja i Robbena - te zbog ozljeda ove sezone ne može računati na Sulea i Hernandeza.

"Situacija nije ni približno onakva kakva bi trebala biti. Pretjerana očekivanja se stavljaju pred Kovača. Dodao bih tome da Coutinho jedva da je igrao prošle sezone i još traži pravi ritam."

Ova četvorica moraju igrati

Prema bivšem kapetanu bavarskog kluba, samo četiri igrača trebaju imati sigurno mjesto u momčadi.

"Robert Lewandowski, koji u ovom trenutku zabija skoro svaku utakmicu, i Thomas Muller, koji uvijek isporuči kad mu se da minutaža. Uz njih dvojicu tu je i Manuel Neuer, koji je konzistentan cijele sezone, kao i Joshua Kimmich, koji je uspješno napravio skok u karijeri i postao pravi lider momčadi", završava Effenberg svoju kolumnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.