KORONAVIRUS U SPORTU

Premijer Albanije: Europa mora napasti koronavirus poput Sacchijevog Milana

Foto: Getty Images / Guliver Image

ALBANIJA je poslala u Italiju 30 liječnika i medicinskih tehničara kako bi joj pomogla u velikoj borbi s pandemijom koronavirusa. 

Premijer Albanije, koji je prethodnih dana viđen u jakni Juventusa, dao je zanimljivu, nogometnu izjavu. On je poručio Italiji, ali i Europi, da se ne može samo braniti od koronavirusa, već ga treba napasti u stilu jedne od najboljih momčadi u povijesti nogometa.

"Italija je naša prijateljska zemlja, koja je uvijek bila uz nas u teškim trenucima, i naša zadaća je da pomognemo sada mi njoj. Nevidljivi neprijatelj nas je sve napao istovremeno i moramo se braniti. No ne samo braniti, već i krenuti u protunapad te napasti virus. Europa mora biti poput Milana pod Arrigom Sacchijem. Moramo biti momčad u kojoj ne igraju samo zvijezde, već svi zajedno napadaju i brane se", poručio je Rama za Sky Tg 24, a njegova izjava oduševila je Talijane, posebno navijače Rossonera. 

"Moramo djelovati zajedno, okupiti se za istim stolom i osmisliti protunapad kako bismo izašli iz ovog začaranog kruga", zaključio je premijer Albanije, koji je inače navijač Juventusa, ali i bivši košarkaš. 

Sacchi: Velika gesta Rame. No možemo li stvoriti momčad u ovoj sebičnoj civilizaciji?

Ubrzo nakon toga Rami je zahvalio i sam Sacchi.

"Hvala mu na tim riječima i velikoj gesti da pošalje pomoć Italiji. Uvijek sam govorio u nogometu, a to važi i za ovu situaciju, da je bolje unaprijed spriječiti opasnost. Imati strategiju uvijek je bolje nego praviti taktiku. Zdravstvena istraživanja i obrazovanje kroz pripremu su važni elementi za rast svakog naroda. No pitam se je li izvodljivo stvoriti pravu momčad u individualističkoj, sebičnoj i zavidnoj civilizaciji", u svom je stilu naglasio čuveni talijanski trener. 

Podsjetimo, Sacchijev Milan ostao je upamćen kao jedna od najboljih nogometnih momčadi ikad. U razdoblju od 1987. do 1991. Milan je osvojio devet trofeja, od čega dva tadašnja Kupa Europe zaredom 1989. i 1990. Također, Sacchi je usavršio postavljanja zaleđa i visokog presinga.

Tu legendarnu momčad su, između ostalih, činili slavni igrači poput Franca Baresija, Paola Maldinija, Alessandra Costacurte, Maura Tassottija, Demetrija Albertinija, Carla Ancelottija, Roberta Donadonija, Franka Rijkaarda, Daniele Massara, Ruuda Gullita i Marca van Bastena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.