Prekinut derbi Olympiacosa i PAO-a: Huligani odnijeli i korner zastavice

Foto: Screenshot Twitter

NOGOMET, košarka, vaterpolo... Njima nije bitno. Kad igraju Panathinaikos i Olympiacos, navijači obaju klubova spremni su se poubijati ako treba.

Prije točno deset godina svjedočili smo nezapamćenim neredima na vaterpolo utakmici tih dvaju klubova kad su navijači PAO-a najprije noževima napali igrače najvećeg rivala, a onda su iščupali semafor i bacili ga u bazen u kojem su bili igrači Olympiacosa.

Mržnja između navijačkih skupina tih dvaju klubova ne poznaje granice, a da je tako, uvjerili smo se prije nekoliko mjeseci kad se u Ateni dogodio jedan od najtežih navijačkih incidenata u dugoj povijesti mržnje tih dviju navijačkih skupina.

Navijači Panathinaikosa (Gate13) upali su u prostorije navijača Olympiacosa (Gate 7) i najprije su palicama počeli mlatiti sve oko sebe, a onda su bacili bombu. Eksplozija je uništila klub, ozlijeđeno je nekoliko osoba, a samo pukom srećom nitko nije smrtno stradao.

Večeras novi neredi. U 18 sati u Ateni počeo je najveći derbi grčkog nogometa, a pri vodstvu Olympiacosa od 1:0 navijači su uletjeli na teren i policija je reagirala. S obzirom na to da se situacija nije smirivala, susret je prekinut i nije poznato kad će i hoće li biti nastavljen.

Inače, susret je bio prekinut i na samom početku jer su navijači Panathinaikosa napravili incident, ali se tada situacija primirila i igra se nastavila.

Drugi Olympiacos je tako ostao na 57 bodova, 10 manje uz utakmicu manje od vodećeg PAOK-a, dok je Panathinaikos sedmi sa 32 boda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.