REGIJA

Predsjednik Nogometnog saveza Srbije podnio ostavku: Ponosno sam uz Vučića

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, File/Guliver Image

SLAVIŠA KOKEZA podnio je ostavku na poziciju predsjednika Nogometnog saveza Srbije. Takvu odluku donio je nepunih mjesec dana nakon što je ispitivan zbog povezanosti s organizacijama koje se bave organiziranim kriminalom.

"I prije sam bio, kao i sada, ponosno uz Vučića"

"Želim obavijestiti suradnike te sportsku i nogometnu javnost da se povlačim s pozicije predsjednika FS-a Srbije. U želji da reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za borbu u kojoj ću pokušati demantirati napade na moje ime i ličnost", rekao je Kokeza u obraćanju medijima pa nastavio: "Nitko ne treba braniti Vučića i Srbiju od Slaviše Kokeze. Ja sam bio uz Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smjeli ili htjeli. Ponosan sam bio tad, ponosan sam i sad kad se iznose brutalne laži koje su nanijele štetu funkciji koju ne želim više obavljati."

Naslijedit će ga jedna od najvećih legendi jugonogometa. "Sretan sam i ponosan što će državni tim predvoditi najveće ime u povijesti našeg nogometa, Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u Savezu, želim puno uspjeha u budućnosti", zaključio je Kokeza.

Ispitivan je zbog povezanosti sa zloglasnim kriminalcem Veljom Nevoljom

Kokeza je prije malo manje od mjesec dana dao iskaz u prostorijama Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) u Beogradu.

Tamo je pozvan u svojstvu građanina, a nakon što je odgovorio na pitanja, otišao je kući (dakle, nije priveden, kako pišu neki mediji). Pozvan je kako bi dao odgovore na pitanja o povezanosti sa zločinačkom organizacijom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je kriminalne aktivnosti vodio kao lider Partizanove navijačke skupine Principi.

Belivuk je uhićen nedavno u prostorijama te grupe na stadionu Partizana, a tereti ga se za niz pljački, otmica i ubojstava kojima su prethodila najsurovija mučenja i nakon kojih su slijedila komadanja tijela žrtava.

Srpski mediji pišu da je Kokeza pozvan nakon što je Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, tijekom ispitivanja na policiji izjavio da je Velju Nevolju upoznao preko Slaviše Kokeze. 

Aca Bosanac je na saslušaju rekao da mu je Kokeza preporučio Velju Nevolju za osiguranje lokala. Kokeza vodi FSS od 2016., a prije toga bio je u Upravi Crvene zvezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.