Pranjić uoči utakmice sezone: Ponesite tablete za smirenje

Screenshot: YouTube

SLOBODA iz Tuzle u nedjelju u 17 sati dočekuje Željezničar u posljednjem, 33. kolu bosanskohercegovačke Premijer lige. Trener Slobode Danijel Pranjić na konferenciji za medije najavio je utakmicu u kojoj njegovoj momčadi treba pobjeda, kao i poraz Posušja od Veleža, kako bi ostao u prvoj ligi. Željezničaru trebaju tri boda kako bi zadržao četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

"Veliko finale, zadnja utakmica u ovoj sezoni. Najbitnija, bitna i nama i Želji. Sigurno će biti specifična utakmica, možda ne kao i ove sve ostale. Uvjeren sam da će biti pun stadion. Zamolio bih sve da se naoružaju strpljenjem i ponesu tablete za smirenje. Možda ni cijela sezona nije bila stresna kao što će biti ova utakmica", rekao je Pranjić, prenosi sportsport.ba.

"U takvoj smo situaciji i moramo to prihvatiti. Da smo zaslužili ostati, vjerojatno bismo riješili malo ranije. Cijela sezona bila je takva kakva je. Nismo imali pobjedu u gostima i, kada staviš sve na papir, teško je ostati u ligi, ako si realan. Imamo još jednu priliku, a hoćemo li je iskoristiti, to ćemo tek vidjeti kad sudac svirne kraj. 

Nevjerojatno sam miran iako je ovakva situacija. Možda su ljudi oko mene pod velikim stresom i to će se možda osjetiti na dan utakmice. Imali smo takvu situaciju protiv Tuzle, kad sam debitirao. Bila je ključna utakmica, pa smo onda opet imali Široki... Igrali smo ih dosta, ali ova će biti baš specifična. Poslije ovog više nema popravka", dodao je.

"Ako nas dragi Bog nagradi i ako preživimo, ne smijemo dopustiti ovakvu situaciju iduće sezone"

"Mislim da će ovdje odlučivati tko će više htjeti i željeti. Uvjeren sam da ćemo to biti mi. Kada se boriš za goli život, moraš napraviti sve i u takvim trenucima ne znaš koliko imaš snage. Sigurno će biti nervoze dok ne počne utakmica, ali kada krene, onda je borba od prve do zadnje minute. Uz pun stadion mi ćemo izboriti ostanak u ligi", vjeruje Pranjić.

Pranjić je krajem ožujka postao trener Slobode. Bivši hrvatski reprezentativac imao je zadatak spasiti klub od ispadanja. "Vidim svoju budućnost u Tuzli, ali samo u situaciji s planom i programom. Moramo znati što želimo.

Poslije utakmice sjest ću s ljudima koji vode klub i, ako ćemo imati plan, onda da. Došao sam ovamo raditi i radim. Nisam došao pobjeći ako ispadnemo, ali mora biti plana i programa. Ako nas dragi Bog nagradi i ako preživimo, ne smijemo dopustiti ovakvu situaciju iduće sezone", poručio je Pranjić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.