Potvrđen UFC 197: Dos Anjos protiv McGregora i Holm protiv Tate

Foto: Fightsite

NAKON što su riješene sve poteškoće, UFC je danas i službeno najavio UFC 197 event te njegove glavne dvije borbe. Onu između Conora McGregora i Rafaela Dos Anjosa te Mieshe Tate i Holy Holm.

Tako će Conor McGregor dobiti priliku postati tek treći čovjek koji je nosio UFC pojas u dvije različite kategorije te prvi koji je to uspio u istom trenutku. Iako će se mnogi složiti kako njegov napad na pojas do 70 kilograma baš i nema smisla, a rezonirajući sportski su vjerojatno u pravu, činjenica je kako trenutno najveća MMA zvijezda može dobiti što god želi.

Tako će Rafael Dos Anjos braniti svoj pojas protiv borca kojem će to zapravo biti prva UFC borba do 70 kilograma. Bit će mu to druga obrana, a prvu je vrlo uspješno odradio protiv Donalda Cerronea, na posljednjem prošlogodišnjem UFC eventu.

Također, UFC je ispunio želju Holly Holm, odnosno pritisak da se ipak ne drže svog plana, koji bi bio držati prvakinju neaktivnu sve do ljeta i revanša protiv Ronde Rousey. Ovako će se Holm ipak boriti, a protivnica je zapravo i mogla biti samo jedna, a to je Miesha Tate. Tate će tako pokušati osvojiti pojas te automatski osigurati treću borbu protiv Ronde Rousey. Kad su se prvi put borile, Tate je bila Strikeforce prvakinja, a Ronda izazivačica.

Također, potvrđeno je i ono što je bilo očito. UFC 197 ipak se neće održati u Brazilu, nego u MGM Grand Areni u Las Vegasu. Ovo je prvi put nakon 2004. godine, da UFC održava četiri PPV eventa za redom u istom gradu, naravno svojoj prijestolnici, Las Vegasu. Datum održavanja ostao je isti, 5. ožujka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.