POTPUNI RASPAD ŠAMPIONSKOG MONACA Ostao je samo Subašić

Foto: Getty Images / Guliver Image

MONACO je u protekloj sezoni oduševio atraktivnim nogometom, kojim je senzacionalno svrgnuo PSG i uzeo mu francuski naslov, dok je u Europi briljirao igrom "za gol više",čime je na putu do polufinala Lige prvaka izbacio Manchester City i Borussiju Dortmund.

Momčad koja je nastupala napadački, sastavljena odličnom kombinacijom mladosti i iskustva, ali prije svega kvalitete, odmah po zaršetku sezone svakim danom ostaje bez sva tri navedena sastojka.
 
Ključni veznjak Bernardo Silva (22) već je pozirao s dresom Manchester Cityja, za kojeg potpisuje za dva tjedna. Na istu destinaciju odlazi i njegov vršnjak, lijevi bočni Benjamin Mendy. Defenzivni veznjak Tiemoue Bakayoko, još jedan 22-godišnjak, sve je dogovorio sa Chelseajem, dok je fanatastični napadač Kylian Mbappe (18) na korak do Reala.
 
Kako vidimo, Monaco ostaje bez mladosti, ali i bez iskustva. L'Equipe piše da je sve dogovoreno oko transfera napadača Valerea Germaina (27) u Marseille. Monaco će dobiti 10 milijuna eura, ali ostati bez zlatne napadačke rezerve. U drugom planu, iza Mbappea i Falcaa, Germain je sjajno koristio ukazane prilike i u protekloj sezoni tako je postigao čak 17 golova.
 
Nabil Dirar (31) još je jedan iz drugog Monacovog ešalona koji je sjajno uskakao. Popunjavajući pozicije desnog beka i krila došao je do 33 nastupa u protekloj sezoni i sedam asistencija. Ali, on je također bivši. Fenerbahče se na službenoj stranici pohvalio da Marokanac danas potpisuje za istanbulskog velikana.
 
Odlazak ove dvojice nisu samo važan kadrovski, nego i simbolički udarac za Monaco, jer Germain i Dirar dizali su klub iz ponora druge lige do francuske titule i polufinala Lige prvaka, a sada odlaze. 
 
Od stare garde koja je prošla taj cijeli put, ostaju tek branič Andrea Raggi i golman Danijel Subašić, koji uskoro navršavaju 33 godine. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.