Porto s igračem manje dobio Benficu i produžio nadu Brage

NOGOMETAŠI Benfice nisu uspjeli u velikom derbiju kod Porta uzeti jedan bod kojim bi potvrdili naslov prvaka. Na Dragau su domaćini u pretposljednjem, 29. kolu prvenstva slavili s 3:1 i tako odluku odgodili za posljednje kolo, obzirom da je Braga na domaćem terenu s minimalnih 1:0 pobijedila Pacos Ferreiru.

U iznimno nervoznoj utakmici u kojoj je svaki drugi nogometaš zaradio javnu opomenu (požutila  su četvorica Portovih i sedmorica Benficinih navijača, domaćini su poveli u najboljem mogućem trenutku - pred sam kraj prvog dijela. Poslije kornera u 42. je minuti za 1:0 pogodio portugalski reprezentativac Bruno Alves.

Poslije samo šest minuta nastavka branič domaće momčadi Fucile zaradio je drugi žuti karton, a jednako toliko vremena trebalo je gostima da izjednače. Ubačenu loptu u šesnaesterac Porta stasiti Luisao je nekako iščeprkao pored dvojice domaćih igrača i nekako poslao u malu mrežu - 1:1.

Ipak samo dvije minute trebalo je Portu da vrati prednost, nakon katastrofalne reakcije strijelca Luisaa Farias je zabio za 2:1. Momčad s La Luza navalila je poslije ovoga svim snagama na gol Beta, dok su se domaćini orijentirali na kontre. Iz jedne takve, previše je prostora Belluschiju ostavila obrana Benfice što omaleni argentinski veznjak koristi i potvrđuje trijumf domaćina.

U posljednjem kolu Benfica će u nedjelju ugostiti Rio Ave dok Braga gostuje kod Nacionala.

Liga Sagres, 29. kolo:

Porto - Benfica 3:1 (Alves 42, Farias 59, Belluschi 83 / Luisao 57)

Ljestvica:

1. Benfica 73
2. Braga 70
3. Porto 65
4. Sporting Lisabon 45
5. Vitoria Guimaraes 41

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.