Popović bez pobjede na još jednom Finalu Foru: Lončar i Planinić ga izbacili na VTB-u



KAZAN je ovih dana domaćin Final Fouru regionalne košarkaške VTB lige, u kojoj se natječu klubovi iz nekadašnjeg SSSR-a, Finske i Poljske, a domaći navijači neće moći vidjeti svoje miljenike u finalnom meču. O pobjedniku lige odlučivat će moskovski CSKA i Himki.

UNIKS tako nije nastavio seriju pobjeda, budući da je prije nekoliko dana proslavio pobjedu u Eurocupu. U polufinalu VTB lige je Himki bio bolji sa 84:78. UNIKS je vodio do poluvremena, no u nastavku se utakmica okrenula, pogotovo nakon 24:17 u trećoj četvrtini Himkija.

Tako će u finalnom ogledu igrati hrvatski košarkaši Zoran Planinić i Krešimir Lončar, a ne Marko Popović. Lončar je za 23 minute igre polufinalnog ogleda postigao 11 poena uz šest skokova. Za dva poena je gađao 4-8, promašio je tri trice, te s linije slobodnih bacanja pogodio tri od četiri lopte. Planinić je igrao 30 minuta, te je ubacio četiri poena, ali je imao devet asistencija, dva skoka i tri ukradene lopte. Za dva poena je gađao 2-7, a za tri 0-1.

Popović je za 33 minute ubacio 15 poena uz sedam asistencija i četiri skoka. Za dva poena je pucao 4-7, za tri 2-5, a pogodio je jedno slobodno bacanje.

U drugom polufinalu je CSKA sa 69:57 bio bolji od Azovmaša.

VTB Final Four, polufinale:

Himki - UNIKS 84:78

CSKA Moskva - Azovmaš 69:57

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.