KVALIFIKACIJE ZA SP

Poljska je razbila Italiju. Što to znači za Hrvatsku?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

POLJSKA je u posljednjem susretu 10. kola skupine J kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo u Gdanjsku razbila Italiju 94:78 (31:18, 21:23, 21:24, 21:13) i tim rezultatom još više udaljila hrvatsku reprezentaciju od SP-a 2019. u Kini.

>>> LITVA - HRVATSKA 79:62 Hrvatsku sada na SP vodi samo teorija

Nakon što je izgubila u Vilniusu od Litve 62:79, a Poljska pobijedila Italiju, hrvatska vrsta našla se u iznimno teškoj situaciji. Hrvatska više ne odlučuje sama o svojoj sudbini, već će ovisiti i o drugim rezultatima u zadnja dva kola.

Ukratko, što Hrvatskoj treba da vidi Kinu? Nakon pobjede Poljske ostala joj je samo puka teorija. Poljska je pobjegla na dvije pobjede više i u zadnja dva kola mora izgubiti obje utakmice. Na gostovanju u Hrvatskoj 22. veljače, ali i kod kuće od otpisane Nizozemske u zadnjem kolu tri dana kasnije. Sami procijenite koliko je to realno.

Poljska je iskoristila priliku koja joj se ponudila i uvjerljivom pobjedom protiv Italije odškrinula je vrata prolaza na Svjetsko prvenstvo na kojem je nastupila samo jednom, davne 1967. u Urugvaju.

Poljsku su do pobjede predvodili Maciej Lampe s 22 koša i osam skokova, Mateusz Ponitka s 18 koševa, te Michal Sokolowski s 15 koševa, dok su u talijanskim redovima najefikasniji bili Pietro Aradori i Awudu Abass s po 13 koševa.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.