Policija štitovima spasila suce u Sarajevu. Navijači poludjeli zbog statistike

Screenshot: Arena Sport BiH

DERBI 27. kola BiH prvenstva na Koševu završio je 1:1. To ne odgovara domaćinu Sarajevu, koji se bori za Europu, ali ni gostima Borcu iz Banjaluke, koji se bori za naslov. Meč su obilježile visoke tenzije jer su nedavno isti suparnici na istom mjestu igrali meč u kupu, koji je prekinut. Razlog je što su igrači Sarajeva tada po naredbi sportskog direktora Senijada Ibričića napustili teren ogorčeni suđenjem.

No sada su navijači Sarajeva bili jednako bijesni na suca. Mirza Kazlagić iz Cazina zamjerio im se toliko da je grupa navijača domaćih u prvom dijelu pokušala ući u teren kako bi se obračunali sa sucem. Srećom, u tome ih je spriječila policija. Po završetku utakmice, igrače Borca i suce su navijači Sarajeva prilikom izlaska s terena zasuli raznim predmetima, a neki su ih pokušali fizički napasti. No opet je policija spriječila eskalaciju, a goste i suce je zaklanjajući štitovima sprovela s terena.

Navijači Sarajeva ogorčeni su na suca i nakon ove utakmice protiv Borca jer je omjer prekršaja bio 33:11. Točnije, dosudio je da su domaćini napravili tri puta više faula od gostiju. Nakon utakmice se i na konferenciji za medije vidjelo da su tenzije među rivalima ogromne. "Moji dečki su pravi heroji, vidjeli ste što se dešavalo na terenu. Borac nije bio bolji od nas sve ove utakmice", rekao je Simon Rožman, trener Sarajeva. S druge strane, Vinko Marinović, trener Borca, odbio je doći na presicu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.