Poklon publici: Medvjedi srušili prvake!

NAKON poraza od Linza u prošlom kolu EBEL lige,hokejaši Medveščaka odužili su se upornim navijačima koji su ih beskompromisno bodrili, na najljepši mogući način. U Ledenoj dvorani Doma sportova Medvjedi su pobijedili KAC iz Klagenfurta, aktualne prvake EBEL lige i ekipu koja ih je u 6. kolu ove sezone na domaćem terenu bolno porazila sa 7:0.

U Ledenoj dvorani - druga priča  Nisu hokejaši Medveščaka više brinuli o obrani, što im je bio plan uoči utakmice, s ciljem da se ne ponovi Klagenfurt, Gosti su poveli s 1:0 i Medvjedi su morali napasti, Uspjeli su preokrenuti rezultat i doći do pobjede 4:2, svoje pete u ovoj sezoni (0:1, 1:0, 3:1), ali i važnih bodova u borbi za doigravanje u koje prema propozicijama ide prvih osam momčadi ljestvice.

Zagrepčani su do trijumfa došli furiozno odigranom posljednjom trećinom. Susret je, ipak, počeo loše za Medvjede. Nervozu, čak pet isključenja i sukladno tome, razbijenu igra, bolje su iskoritsili gosti, koji su poveli u 19. minuti preko Michaela Craiga, nakon isključenja Marka Lovrenčića.

Mike Ouellette je izjednačio u 26. minuti nakon asistencije Joela Prpica. Bio je to zasluženi pogodak nakon silne ofenzive prema vratima Renea Swettea, koji je skupio 14 obrana. Nakon drugog je odmora uslijedio uragan zagrebačke momčadi u posljednjoj dionici u koju se ušlo u egalu.

Conrad Martin zabio je za vodstvo na dodavanje Andyja Serticha, na 3:1 je povisio Aaron Fox nakon asistencije Robbyja Sandrocka, a veliku seriju “medvjeda” je novim pogotkom zaključio Fox (asistent Sertich). Treba istaknuti i doprinos svježeg pojačanja Brada Smytha i kapetana Alana Letanga,

U posljednjoj je minuti, 26 sekundi do kraja, poraz Klagenfurta ublažio David Schuller, no to nije moglo umanjiti delirij na klupi Medveščaka i tribinama Ledene.

Novi ispit Medvjedi će imati petak kada gostuju u Grazu. Nakon konačno prekinutog niza poraza koji je uslijedio nakon gostujuće pobjede protiv Jasenica, Medveščak mora skupiti bodove koje je prosuo...

EBEL liga, 15. kolo:

Medveščak - Klagenfurt 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)

Olimpija - Graz 1-6

Jesenice - Red Bull Salzburg 3-4 (kazneni udarci)

Villach - Vienna 0-6

Alba Volan - Linz 6-5 (kazneni udarci)

Redoslijed: 1. Graz 25, 2. Linz 24, 3. Vienna 20, 4. Villach 19 (+1), 5. Red Bull Salzburg 18 (+1), 6. Alba Volan 16, 7. Klagenfurt 15, 8. Medveščak 13, 9. Olimpija 11, 10. Jesenice 7

 

> Uskoro opširnije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.