LIGE PETICE

Pogledajte kako će izgledati novi Bernabeu. Zovu ga Transformer-stadion

Foto: Real Madrid

SANTIAGO BERNABEU, jedan od najpoznatijih stadiona na svijetu, otvoren je prije točno 74 godine. Realov dom je u međuvremenu doživio dvije velike renovacije - 1982. i 2001. godine. Trenutno prolazi i treću, a ona će biti najspektakularnija dosad.

Kraljevski klub objavio je video koji pokazuje zašto neki novi Bernabeu zovu Transformer-stadionom. Osim pokretnog krova, imat će i pokretne etaže travnjaka koje će prilagođavati potrebama. Naime, na novom Bernabeuu neće se igrati samo nogomet.

Već postoje planovi da se montažnim tribinama Realov dom pretvori u veliki teniski stadion, ali i košarkašku dvoranu, a na velikom travnjaku će se vjerojatno odigrati i koja utakmica američkog nogometa. Radovi bi trebali biti gotovi u ljeto 2023. godine.

Renovacija će koštati oko 530 milijuna eura. Trebala je već biti gotova, ali je njen početak odgođen, a napredak usporen uslijed pandemije koronavirusa. Jednom kada bude završen, trebao bi biti najmoderniji europski stadion, ističe Florentino Perez, predsjednik kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.