POČEO JE PRVI ESPORT REALITY SHOW Treba li nam to?

Foto: GAMERZ
 
Još jedna potvrda da esport prelazi u sferu mainstreama je i nedavno najavljeni show GAMERZ- Become an esports pro! Radi se o reality showu u kojem će se gejmeri i gejmerice boriti za profesionalne esport ugovore. Dvanaest natjecatelja igrat će Counter-Strike: Global Offensive, živjeti u gejming kući i raditi s profesionalcima kako bi pokazali svoje mogućnosti, a pet najboljih bit će nagrađeno ugovorima. Naravno, sve pred kamerama.
 
Ovakvi projekti dokaz su da esport  ulazi u sve pore društva. Kako gejmeri postaju zvijezde tako se rađa i potreba za stvaranjem istih. Jedan od načina je očito i reality show. U ovom izdanju natjecat će se samo igrači iz Švedske, Danske i Norveške, zemalja koje imaju dugu tradiciju u esportu, ali i samom Counter-Strikeu. Međutim, forma na službenoj stranici Gamerz Global nudi opciju za prijavu igrača iz cijelog svijeta, tako da bi u idućim sezonama mogli gledati i igrače iz drugih regija. Cijeli show može se pratiti na nekoliko platformi od kojih su svakako najpopularnije YouTube i Twitch.tv.
 

Zabavne industrije nema bez šoubiznisa, zato ovakvi projekti ne trebaju čuditi. Iako se dobar dio esport industrije ne slaže s time da esport treba ulaziti u mainstream pod bilo koju cijenu, veliki investitori i rast publike svakim danom upravo tome doprinose. Jučer zabava za "geekove", sutra za cijelu obitelj. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.