Petrićeva genijalnost slaba utjeha HSV-u: Fulham u finalu Europa lige!

U UZVRATNOJ utakmici polufinala Europa lige Fulham je na svom Craven Cottageu svladao HSV i plasirao se u finale. Mladen Petrić je u 22. minuti doveo HSV u vodstvo iz sjajno izvedenog slobodnog udarca, ali su Simon Davies u 69. i Zoltan Gera u 75. osigurali završnicu najstarijem londonskom premijerligašu.

U samo šest minuta drugog dijela Fulham je preokrenuo rezultat i osigurao povijesno prvo finale nekog europskog natjecanja. S druge strane, predvođeni novim trenerom Ricardom Monizom Petrić i suigrači nisu uspjeli dohvatiti toliko željeno finale koje će se igrati 12. svibnja na njihovoj Nordbank Areni.

Nakon dosadne prve utakmice u kojoj nije bilo golova, u uzvrat su i Fulham i HSV ušli znatno ofenzivnije, svjesni činjenice koliku prednost donosi postignuti pogodak. I već u drugoj minuti umalo su Englezi poveli - dupli pas na rubu šesnaesterca njemačkog sastava odigrali su Simon Davies i Bobby Zamora, lopta je došla do odličnog napadača domaće momčadi koji je lažnjakom izabcio još jednog gostujućeg igrača, ali je previše oklijevao s udarcem i u šut mu je ušao Frank Rost koji je istrčao sa svog gola.

Poslije ove odlične prigode Fulhama probudili su se i Petrić i društvo, ali HSV nije u tim trenucima uspio stvoriti ozbiljniju priliku pred golom Schwarzera. Poslovično najagilniji u redovima HSV-a bio je Pitroipa, kojeg je domaća obrana ipak uspjela ukrotiti i ne dozvoliti da joj radi toliko problema kao u prvom dvoboju.

Nakon uzbudljivog početka, kako se bližila polovica prvog poluvremena, igra se malo primirila, a onda se ukazao Mladen Petrić. Ze Roberto je u 21. minuti povukao jednu akciju HSV-a, ali na 30 metara od gola srušio ga je Murphy.

Loptu je namjestio Mladen Petrić i briljatnim udarcem preko živog zida skinuo paučinu iz gola domaćina.

Premda je Petrićev gol značio da Fulham mora zabiti dva, Nijemci su bili ti koji su do kraja prvog poluvremena stvorili bolje situacije pred protivničkim golom - Pitroipin centaršut u 29. je minuti pokupio Schwarzer ispred Van Nistelrooyja na drugoj vratnici dok se deset minuta kasnije Pitroipa odlučio na šut s 20 metara, ali lopta je otišla metar pored desne stative.

Sve su Nijemci mogli riješiti u prvih 15 minuta drugog poluvremena. Iako je na teren istrčao neki novi Fulham, dvaput su gosti u kontri imali matnu situaciju. Prvo je Petrić s 15 metara iskosa s lijeve strane uputio jednu opasnu prizemnu loptu, ali obrana Fulhama očistila je opasnost i nije dozvolila da dođe do Van Nistelrooyja. Bilo je to u 53. minuti, a na isteku sata igre još su bolju prigodu imali gosti - kada se činilo da je lopta Petriću pobjegla previše udesno, idealno je poslužio Davida Jarolima čiji šut krajnjim naporom u korner odbija Schwarzer.

U šest minuta Fulham poništio "Petrićevo" vodstvo

Promašaji su se morali osvetiti HSV-u, koji je u idućih 15 minuta dvaput pao pod naletom Fulhama, nošenog fantastičnom atmosferom.

Danny Murphy je u 69. ,minuti fenomenalno je s centra uposlio Simona Daviesa na samom ulasku u šesnaesterac HSV-a, ovaj je odlično izvrtio Boatenga i ljevicom matirao Rosta za veliko oduševljenje na Craven Cottageu, koje je svoju kulminaciju doživjelo šest minuta kasnije. Domaćini su izveli korner, lopta se nesretno odbila od noge Guyja Demela ravno prema Zoltanu Geri koji buši Schwarzera za 2:1. Do kraja susreta gosti su uspjeli zaprijetiti tek preko Ruuda van Nistelrooyja, ali njegov mlaki udarac u sučevom dodatku otišao je van okvira gola - slavlje je moglo početi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.