Peras: Posljednju loptu smo doslovno ugurali u koš

CIBONA je u doslovno posljednjoj sekundi utakmice svladala Zadar i osvojila naslov prvaka. Iako su domaćini imali i 14 koševa, Vukovi su uspjeli preokrenuti utakmicu i košem Prkačina osigurati 15. naslov prvaka.

Prvi je nakon utakmice riječ dobio Velimir Perasović, trener Cibone.

"Jako sam sretan zbog pobjede i osvojenog trofeja. Osvojili smo ga protiv čvrstog Zadra koji je igrao jako disciplinirano i sigurno. Znali smo da će se igračima Zadra tresti ruke u završnici i to smo iskoristili. Posljednju loptu smo doslovno ugurali u koš i to dovoljno govori o našoj želi", rekao je Peras.

Zmago Sagadin, trener Zadrana nije bio previše razočaran.

"Cibona je potvrdila da se nikad ne predaje. Dobro sam znao da nije gotovo ni kad je bilo plus 14 za nas. Prvo poluvrijeme smo odigrali briljantno, ali jednostavno nemamo dovoljno iskustva da obranimo prednost. Cibona je u nastavku zaigrala bolje i na kraju se presudile dvije lopte. Ne mogu nikome ništa predbaciti, a saznao sam tko može kako odigrati u ključnoj utakmici. Dostojno smo se suprotstavili Ciboni", rekao je Sagadin.

Novinare je zanimalo zašto Zmago nije zvao minutu odmora u trećoj četvrtini u kojoj je Zadar izgubio prednost od 14 koševa na što je on dao zanimljiv odgovor:

"Nakon utakmice sve izgleda drugačije. Znao sam da će se utakmica odlučiti u neizvjesnom finišu."

M.Pa.
Foto: Index, Jure Mišković (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.