MMA

"Perak je bio najhrabriji borac kojeg sam vidio. Njegova smrt me šokirala"

Foto: Hina

HRVATSKI MMA borac Maro Perak preminuo je u 40. godini nakon što mu je iznenada pozlilo. Bio je osnivač i voditelj Gladiator Croatia kluba. U karijeri je imao omjer od 26 pobjeda i osam poraza, a jednu od pobjeda ostvario je protiv slavnog Boba Sappa.

Posljednju borbu u karijeri odradio je 2017. godine, kad je izgubio od Nikite Krilova tehničkim nokautom. Perak je rodom iz Dubrovnika, gdje je ostavio velik trag kao osnivač borilačkog kluba Gladiator. Ondje su, između ostalih, stasali Antun Račić i Ante Delija. U Hrvatskoj je organizirao borilački event Noć gladijatora. O Peraku su za Index govorili bivši MMA borci Igor Pokrajac i Dražen Forgač.

Pokrajac: Izgubili smo velikana

"S Marom sam se znao od samih početaka svoje karijere. Slobodna borba u Hrvatskoj izgubila je svog istinskog velikana. On je gurao taj sport i podigao ga na višu razinu u Hrvatskoj. Vodio je klub iz kojeg su izašli mnogi odlični borci poput Ante Delije ili Antuna Račića. Želim izraziti sućut njegovoj obitelji i cijelom Dubrovniku", rekao nam je Igor Pokrajac.

Forgač: Bio je jedan od pokretača MMA sporta u Hrvatskoj

"Maro i ja zajedno smo krenuli baviti se MMA-om. To su bili sami počeci tog sporta u Hrvatskoj. On je bio jedan od pokretača, već je 2005. godine organizirao evente u Hrvatskoj. Jednostavno sam ostao u šoku kad sam čuo da ga više nema", rekao je Forgač pa dodao:

"Bili smo dosta u kontaktu, baš smo se malo duže čuli prije dva-tri tjedna. Po njegovom ponašanju ni izgledu nikad ne bih rekao da ima problema sa zdravljem. Činio mi se baš dobro raspoložen. Mogu reći da me se kod njega dojmila njegova hrabrost. Bio je pravi borac, najhrabriji kojeg sam u životu vidio. Njegov odlazak ogroman je gubitak za hrvatski sport."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.