OŠTRE KRITIKE SA SLJEMENA NA RAČUN SKIJAŠKIH MOĆNIKA "Stvorili su velike probleme našim skijašima"

Foto: Hina

ČETVRTI put zaredom Marcel Hirscher pobjednik je sljemenskog slaloma za Svjetski kup.

Austrijancu je to bila pedeseta pobjeda u karijeri, a iza sebe je ostavio sunarodnjaka Michaela Matta koji je vodio nakon prve vožnje.

Niti jedan od petorice hrvatskih predstavnika, kao ni dvije skijašice dan ranije, nije izborio drugu vožnju.

Direktor hrvatskih alpskih reprezentacija Vedran Pavlek prokomentirao je 12. Snježnu kraljicu, koja je ove godine u skromnijem izdanju privukla znatno manje gledatelja na Sljeme

.

"Ponosan sam i zadovoljan mojom ekipom. Matej Vidović krenuo je solidno iako nije u najboljoj formi, ali je s obzirom na kvalitetu staze imao najveću šansu, jer broj 35 je dobra garancija za ulazak u drugu vožnju. Istok Rodeš i Elias Kolega vozili su dobro, Istok je napravio jednu pogrešku na slalom livadi, ali bit će bolje. Treba biti uporan jer imamo dobru generaciju slalomaša i moraju iskoristiti svoju šansu", rekao je Pavlek.

Iako nije tražio opravdanje za naše skijaše, Pavlek se nije složio s tim što je FIS naredio da se staza prije samog starta preparira vodom.



"To je skijašima s visokim startnim brojevima stvaralo velike probleme", rekao je Pavlek i dodao:

"Nisam bio zadovoljan odlukom FIS-a, željeli su stazu prije prve i druge vožnje polijevati i soliti. Staza je bila izuzetno kompaktna, bilo je pola metra snijega i jedva je bušilica ulazila unutra. Stvarno ne znam koji je bio razlog", poručio je Pavlek.




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.