RAT U UKRAJINI

Pašalićev suigrač oštar prema sunarodnjaku: Više nije legenda ukrajinskog nogometa

GEORGIA PANAGOPOULOU, ANTONIO BAT/EPA-EFE

NEKADAŠNJI igrač Šahtara, Bayerna i Zenita Anatolij Timoščuk nogometaš je s najviše nastupa u povijesti ukrajinske reprezentacije. Prava ikona iz generacije predvođene Andrejom Ševčenkom već pet godina obnaša dužnost pomoćnog trenera u ruskom Zenitu. 

Donedavno je u Sankt-Peterburgu boravio sa sunarodnjakom Jaroslavom Rakickim, koji je od 2019. bio branič Zenita, ali je nedugo nakon početka invazije na Ukrajinu raskinuo svoj ugovor i sada je slobodan igrač. Mnoštvo Ukrajinaca sigurno s nestrpljenjem čeka Timoščukov postupak, ali on se za sada ne oglašava. Jučer ga je oštro iskritizirao nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko. 

"Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živjeti s tim?" upitao ga je Levčenko. Nije dobio odgovor.

Danas se kritikama pridružio ponajbolji ukrajinski nogometaš današnjice, Atlantin igrač Ruslan Malinovskij. "Ne znam što je s Timoščukom, trebate pitati njega. Teško je to komentirati, ali je čudno. Mislim da nije ispravno. On 100 posto više nije, niti će ikada biti legenda ukrajinskog nogometa. Njegova postignuća sada su zaboravljena", poručio je Pašalićev suigrač preko Twittera. 

Podsjetimo, Rusiju je nedavno napustio i Andrej Voronin, bivši napadač Liverpoola s 75 nastupa za ukrajinsku reprezentaciju. Prethodno je obnašao dužnost pomoćnog trenera u Dinamu iz Moskve. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.