Owens spriječio potop Cedevite u predgrađu Lyona

KOŠARKAŠI Cedevite doživjeli su poraz u prvoj utakmici kvalifikacija za Eurokup na gostovanju kod Chalona 78:73 (15:16, 29:14, 24:18, 10:25) iako su tijekom susreta gubili i sa 20 koševa razlike.

Haywood Owens jedan je od najzaslužnijih za povoljan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu. Amerikanac je u posljednjoj četvrtini napravio odličnu seriju zabivši 14 od svojih 17 koševa i uz veliku pomoć Vedrana Vukušića smanjio zaostatak na samo pet poena. Nakon tri trećine Cedevita je zaostajala čak 20 koševa.

Momčad Dražena Anzulovića držala se dobro na početku utakmice izbrivši minimalnu prednost na kraju prve četvrtine, ali osvajači francuskog kupa u nastavku su nošeni odličnim igrama Schilba, te tricama Langa i Aminua pobjegli na +14. Cedevita je držala priključak koševima Smodiša i Drapera, ali i u trećoj četvrtini domaćin ih je, unatoč dobroj seriji Baždarića, pregazio za povećanje vodstva na 68:48.

Owensu i Vukušić uspjeli su u posljednjih nekoliko minuta nadoknaditi veliki zaostatak i osigurati mnogo povoljniji rezultat uoči uzvratne utakmice.

Owens je sa 17 koševa i osam skokova bio najbolji u Cedevitinoj momčadi. Draper je postigao 13 poena, Baždarić 12 uz 7 skokova, a Vukušić 11 koševa. Za Chalon je najbolji bio Abdul Aminu sa 20 poena, a slijedio ga je Schilb sa 14.

Kvalifikacije za Eurocup, 1. utakmica:

Elan Chalon – Cedevita 78:73

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.