Premiership

Messi nakon razgovora s Guardiolom odlučio napustiti Barcelonu. Arapi već imaju plan

Foto: EPA

MANCHESTER CITY će pokušati dovesti Lea Messija na nekoliko godina, nakon čega ga planira poslati u partnerski klub New York City koji se natječe u MLS-u, javlja ESPN.

Messiju bi također bilo ponuđeno da bude ambasador City Football Group, tvrtke arapskih vlasnika u čijem je vlasništvu nekoliko svjetskih klubova uključujući Manchester City i New York City.

Messi već razgovarao s Guardiolom

Argentinac bi tako imao šansu da u Manchester City donese prvu titulu Lige prvaka i da se onda oprosti u MLS-u.

Prema mnogim izvorima City je favorit za dovođenje Messija, koji je sinoć poručio Barceloni da želi prijeći u drugi klub.

City navodno već razmatra mogućnost da dovede Argentinca u svoje redove. Također, ESPN tvrdi da je trener Manchester Cityja Pep Guardiola već razgovarao s Messijem o njegovom transferu na stadion Etihad.

Sve mora biti po pravilima financijskog fair playa

Dalje se navodi da je Messi nakon razgovora s Guardiolom odlučio reći Barceloni da želi napustiti Camp Nou. Međutim, City mora ispoštovati pravila financijskog fair playa ako želi dovesti Messija.

Messi zahtijeva odlazak iz Barcelone i to bez odštete, ističući da mu to omogućava klauzula u ugovoru s klubom. Barcelona pak tvrdi da je jedina klauzula koja to regulira u ugovoru koji traje do ljeta 2021., ona po kojoj Messi može otići isključivo uz odštetu od 700 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.