TRANSFERi

Ovo je deset najvećih transfera prijelaznog roka

Screenshot: Juventus

SIJEČANJSKI prijelazni rok je završio, Kylian Mbappe je ostao u Paris Saint-Germainu, Erling Haland u Borussiji Dortmund, a budući da su dva najjača imena koja su mediji selili ostala u svojim klubovima, najveći transfer ostaje onaj Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus.

Srpski napadač naplatio je silne golove i rekorde za Fiorentinu prelaskom u redove talijanskog velikana koji je za njega, prema evidenciji Transfermarkta, izdvojio 81.6 milijuna eura. Vlahović je potpisao ugovor na pet godina, a iznos koji je Juventus za njega izdvojio postao je odmah i rekordno visok iznos plaćen za nekog igrača s područja bivše Jugoslavije.

Torres prvi do Vlahovića

Drugo mjesto na listi najskupljih transfera u ovom prijelaznom roku zauzima Ferran Torres, dojučerašnje desno krilo Manchester Cityja i španjolski reprezentativac. Fiksna odšteta je 55 milijuna eura, koju će Barcelona isplatiti Manchester Cityju u četiri rate, od kojih prvu idućeg ljeta. U ugovoru su i četiri klauzule koje ukupnu visinu transfera mogu povećati na 65 milijuna eura.

Treći najveći iznos potrošio je Liverpool za dovođenje Luisa Diaza. Kolumbijski reprezentativac bio je na reprezentativnoj akciji kad je Jürgen Klopp hitno u Južnu Ameriku poslao klupsku delegaciju da bi ga preoteo zainteresiranima Manchester Unitedu i Tottenhamu. Plaćen je 45 milijuna eura.

Newcastle ima dvojicu u top 10

Nepuna tri milijuna eura manje izdvojio je za Brunu Guimaraesa Newcastle, jedini klub koji u 10 najskupljih siječanjskih transfera ima dvojicu igrača. Po odlasku iz Lyona potpisao je s novim klubom ugovor do ljeta 2026. godine. Okruglih 30 milijuna eura Newcastle je izdvojio za prelazak Burnleyjevog novozelandskog napadača Chrisa Wooda, koliko i Aston Villa za Lucasa Dignea.

Everton je za 23 i pol milijuna eura doveo ukrajinskog lijevog beka Vitalija Mikolenka, a ruski Zenit za 20 milijuna brazilskog napadača Yurija Alberta. Top 10 zatvaraju dva transfera iz Engleske - Rodrigo Bentancur je za 19 milijuna eura stigao u Tottenham iz Juventusa, a Julian Alvarez za dva milijuna manje u Manchester City iz Rivera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.