INTERVJU: Goran tomić

"Ovo je bila fantazija! Čestitke Daliću"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

LOKOMOTIVA je pobijedila novopečenog drugoligaša Orijent 3:1 u prijateljskoj utakmici na kultnoj Krimeji. Povod utakmici bila je proslava stogodišnjice Orijentovog osnutka.

Oko tisuću gledatelja pohrlilo je na stadion na Sušaku vidjeti prvu akciju Sammira od povratka u HNL, ali to se nije dogodilo. Kako smo saznali prije utakmice, Brazilac se ozlijedio i zbog toga je ostao u Zagrebu. Poslije dvoboja na Krimeji razgovarali smo s trenerom zagrebačkog sastava Goranom Tomićem, čovjekom koji je s Lokomotivom prvi put u povijesti rušio Dinamo, koji nam je objasnio situaciju sa Sammirom, rekao koju riječ o HNL-u, pohvalio pobjedu Hrvatske nad Slovačkom. Za Index se se dotaknuo i teme mlade reprezentacije.

Naime, proteklih mjesec dana pojavila se informacija da je upravo Goran Tomić trebao preuzeti Hrvatsku U-21 od Nenada Gračana. Bila je to ideja Davora Šukera koju mu je Izvršni odbor jednoglasno odbio i tim događajem označio početak pada fiktivnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Ljudi su danas u velikom broju došli vidjeti Sammira. Očekivali su senzaciju. Zašto se nije pojavio na Sušaku?

Odradio je nekoliko kvalitetnih treninga otkad je došao, a mi smo procijenili da je za njega bolje odraditi danas dva kvalitetna treninga i ne riskirati nepotrebnu ozljedu. Spremamo ga za Goricu i zbog toga nije danas bio u sastavu. Nije ozlijeđen, ali je dobio udarac pa nismo htjeli dodatno riskirati.

Sammir je prošao nekoliko treninga, imali ste priliku vidjeti ga na terenu. U kakvom je stanju i gdje ga vidite u sastavu Lokomotive ove sezone?

Ne trebamo puno pametovati o njemu. Igrač je visoke kvalitete, dobro izgleda i uvjeren sam da će biti pojačanje za nas. Vidim ga odmah iza Budimira kao klasičnu desetku. To je njegova najbolja pozicija. Bit će naš najjači adut, treba ga prvo postepeno prilagođavati i uvoditi, ali uvjeren sam da će kroz nekoliko tjedana biti u punom ritmu.

Najbolja četvorka HNL-a se ozbiljno pojačala tijekom prijelaznog roka. Lokomotiva baš i nije, ali uvijek vreba i motivirana je da pokvari planove velikima. Je li to slučaj i ove sezone?

Da, cilj nam je na neki način zagorčati život četiri najbolje ekipe. Nije bilo nekih potreba za velikim dovođenjima. Zadovoljan sam kakvu smo ekipu složili. Ušli smo u dobar niz, u dobroj smo formi i očekujem da ćemo tako nastaviti.

Reprezentacija? Petković i Vlašić su ugodno iznenadili, a Hrvatska došla do besprijekorne pobjede.

Fantazija. Nemam riječi, dečki su odradili vrhunsku utakmicu. Čestitke izborniku koji je pogodio u svemu što je naumio i pokazao da nema straha za našu budućnost. Dolaze novi igrači koji će uspjeti nadomjestiti ove.

Šunjić, Ivanušec, Majer. Trenirali ste svu trojicu. Kakav je njihov potencijal i kad ih možemo očekivati u A reprezentaciji?

Prvo se treba dokazati i u U-21, i u Dinamu pa tek onda zaslužiti poziv za seniorsku vrstu. Nema žurbe s tim. Oni će jednog dana, siguran sam, biti nositelji reprezentacije.

Šunjićev transfer u Birmingham došao je iznenada, odlazak u Englesku, pa makar i drugu ligu nije svakodnevica u HNL-u. Jeste li iznenađeni time?

Čak i nisam, trenirao sam ga i pokazao je svoju kvalitetu u Dinamu. Ovo mu je iskorak i priznanje, treba mu skinuti kapu na transferu koji je napravio i u kojem smjeru mu je karijera krenula.

U Lokomotivi ste dosegnuli najveći broj utakmica u jednom klubu tijekom svoje karijere. Kakvi su vam planovi?

Tu sam, imam još ugovor ovu sezonu i super mi je. Uživam u radu, a poslije što će biti - vidjet ćemo.

U medijima se pojavila informacija o tome da ste trebali preuzeti Hrvatsku U-21 reprezentaciju od Nenada Gračana. Zbog istog razloga započeo je pad Davora Šukera. Ima li i koliko istine u svemu tome?

Nemam komentara na tu temu. Mlada reprezentacija ima izbornika i ja mu želim sve najbolje. Ne bih stvarno komentirao to, to je bilo samo medijski. Ja sam trener Lokomotive i na to sam koncentriran.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.