Overath: Soldo sada može mirno nastaviti raditi

JESENSKI dio Bundeslige je okončan, a u posljednjem 17. kolu su malo zadovoljštine osjetili nogometaši Kölna, koji su sa 3-0 na svom terenu pobijedili Nürnberg.

Bila je to četvrta pobjeda u sezoni za momčad koju vodi hrvatski trener Zvonimir Soldo, a mir u kući je, ponajviše, donio slovenski napadač Milivoje Novakovič koji je postigao dva pogotka na tom ogledu.

Inače, Köln je zabio pogodak nakon 408 minuta u Bundesligi gdje su neuspješno tražili put do gola. Isto tako, došli su do desetog pogotka nakon polovice sezone.

"Sada Zvonimir Soldo još mirnije može nastaviti svoj rad. Nikada po našem mišljenju nije niti bio upitan, ali znam da je ova pobjeda bila iznimno važna i za njega samoga. Srećom, uspjeli smo slaviti u zadnjem ogledu jesenskog dijela i to stvarno uvjerljivo", rekao je predsjednik Kölna Wolfgang Overath.

Iako su slavili njemački reprezentativac Lukas Podolski nije uspio prekinuti jako dugi golgeterski post. Nije zabio, sada već, 1061 minutu.

"Nema veze, bitno da smo pobijedili. U niti jednom trenutku nije bila upitna naša pobjeda, jer smo stvarno igrali dobro. Nisam se bojao da Nürnberg može doći do 1:1, samo se čekalo da zabijemo drugi", rekao je Podolski.

Köln je prvi dio sezone završio na 12. mjestu ljestvice sa 18 bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.