Esport

Ova država zabranila je PUBG jer čini djecu nasilnom u stvarnom životu

Screenshot: PUBG

NEKOLIKO gradova u Indiji na kraće je vrijeme zabranilo igranje popularne igre PlayerUnknown's Battlegrounds zbog poticanja na nasilje. U tom periodu uhićeno je i nekoliko učenika koji su je igrali na svojim mobitelima, ali ubrzo su i pušteni. Sada je Nepal potpuno zabranio igru na temelju savjeta psihijatara. 

>Granica više nema, klinci s 13 godina postaju profesionalni gameri

Nadležno tijelo za telekomunikacije Nepala naredilo je telekomunikacijskoj tvrtki i pružateljima komunikacijskih usluga da blokiraju PUBG zato što "stvara ovisnost među djecom i tinejdžerima" te "potiče na nasilje". Iz nepalske policije tvrde da je do zabrane došlo na temelju preporuke psihijatara koji su obrazovnim ustanovama i roditeljima rekli da igra potiče nasilje i u stvarnom životu.

Svatko tko bude uhvaćen dok igra PUBG tako će biti uhićen, a kako će biti kažnjeni, još nije poznato. Budu li se držali primjera iz Indije, nakon pregleda mobitela i kraćeg zadržavanja na ispitivanju, bit će pušteni na slobodu.

PUBG je battle royale pucačina koja se može igrati iz prvog ili trećeg lica. Igra je popularizirala čitavi battle royale žanr. Cilj igre je ostati posljednji preživjeli na otoku s 99 drugih igrača koristeći predmete koji se nalaze razbacani na mapi. Za razliku od Fortnitea, PUBG djeluje puno realnije i namijenjen je ozbiljnijim igračima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.