CHAMPIONSHIP

Otkaz dobio trener protiv kojeg je Bilić ostvario najveću pobjedu karijere

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BIVŠI izbornik engleske nogometne reprezentacije Steve McClaren (57) dobio je otkaz na klupi engleskog drugoligaša Queens Park Rangersa nakon serije loših rezultata.

QPR je pod McClarenovim vodstvom u posljednjih 15 kola upisao samo jednu pobjedu i potonuo na 17. mjesto Championshipa s osam bodova više od zone ispadanja.

"Želimo se zahvaliti McClarenu na svemu što je učinio za naš klub. Mi smo u periodu tranzicije, ispred nas su novi izazovi i ovo je bio pravi trenutak kako bi podvukli crtu i vidjeli kako dalje," poručili su s Loftus Roada.

McLaren je londonski klub vodio 11 mjeseci, a prije toga je trenirao Derby County, Newcastle United, Twente, Nottingham Forest, Wolfsburg i Middlesbrough.

"Redikul s kišobranom"

Protiv njega je Bilić ostvario najveću pobjedu u trenerskoj karijeri, 3:2 nad Engleskom na Wembleyju u kvalifikacijama za EP 2008. Trijumfom u Londonu Hrvatska je na Euro otišla kao pobjednik skupine, a posramljeni McClaren u povijest, kao "wally with a brolly" ili "redikul s kišobranom".

Izbornika koji je na domaćem terenu protiv Hrvatske ostao bez EP-a i posla Englezi su tako podrugljivo nazvali jer je cijelo vrijeme utakmice s Bilićevom reprezentacijom uz aut-liniju šetao s kišobranom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.