Otac i sin, 33 godine razmaka, isti stadion, isto slavlje. Usporedite proslave

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA reprezentacija izborila je polufinale Europskog prvenstva nakon što je u četvrtfinalu u Stuttgartu svladala domaćina Njemačku 2:1 nakon produžetka. Španjolci su poveli golom Danija Olma u 51. minuti, na 1:1 poravnao je Florian Wirtz u 89., da bi Španjolsku u polufinale, na Olmovu asistenciju, odveo Mikel Merino pogotkom u 119. minuti. Svoj gol proslavio je kruženjem oko korner-zastavice, čime je odao počast svom ocu.

Mikelov otac Angel Merino bio je nogometaš koji je najveći dio svoje karijere proveo igrajući na poziciji veznjaka za Osasunu. Na istom stadionu na kojem se Mikel Merino prometnuo u junaka Španjolske, Angel Merino je 1991. godine postigao gol u ogledu 2. kola Kupa UEFA-e.

Nakon 0:0 u Pamplonu, Osasuna je gostovala kod Stuttgarta u studenom 1991. godine i svladala domaćina 3:2 za prolazak u 3. kolo. Drugi gol na utakmici postigao je Angle Merino u 17. minuti, za povećanje prednosti Osasune na 2:0, i proslavio ga kruženjem oko zastavice u kutu terena. Inače, Osasuna je te godine zaustavljena u 3. kolu natjecanja, u kojem je s dvaput po 1:0 bolji od nje bio kasniji osvajač titule Ajax.

Merino: Ima nešto u ovom stadionu

"Iskreno, iscrpljen sam. Sada me još samo adrenalin drži. Postići ovako važan gol je jedinstveni trenutak, ali iza njega je jako puno rada, pogotovo od mojih suigrača koji su jako puno radili. Primiti gol u samoj završnici drugog poluvremena je bio udarac za nas, ali mislim kako smo zaslužili prolazak. Ovo je moglo biti finale, kako Europskog tako i Svjetskog prvenstva, a mi smo pokazali kako smo velika momčad", rekao je nakon utakmice Merino i dodao:

"Ima nešto u ovom stadionu. Moj otac je ovdje zabio gol, a i ja sam na njemu debitirao za Španjolsku."

Mikel Merino, 28-godišnji veznjak koji nastupa za Real Sociedad, svoj debi za reprezentaciju imao je u rujnu 2020. godine. Španjolska je u Ligi nacija tad gostovala u Stuttgartu i odigrala je 1:1 protiv Njemačke. On je u igru ušao u 57. minuti umjesto Sergija Busquetsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.