Osim o Cucurelli: Normalan položaj ruke? Je, ali za revolveraša

Foto: Profimedia/Screenshot: BHT

ENGLESKI sudac Anthony Taylor nije dosudio penal za Njemačku protiv Španjolske pri rezultatu 1:1 u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Španjolska je prošla golom Mikela Merina iz 119. minute, no Nijemci su bijesni zbog odluke Taylora. Podsjetimo, Jamal Musiala tukao je po golu s vrha šesnaesterca, a lopta je na putu prema vratima u ruku pogodila braniča Španjolske Marca Cucurellu. Situaciju pogledajte OVDJE.

Taylor nije sudio ništa, a ni VAR soba se nije oglasila. Za bivšeg šefa hrvatskih sudaca Brunu Marića to je bio čisti penal, no s tim se mišljenjem ne slaže Dale Johnson, urednik nogometne rubrike ESPN-a. Johnson se posebno bavi nogometnim pravilima i sudačkim odlukama. Svoj sud dao je i Amar Osim, bosanskohercegovački trener koji tijekom Eura radi kao stručni komentator.

Ne razumije odluku Taylora

"Taylor je kao nekakav poznati sudac, pa si je dozvolio da VAR sobi kaže da neće gledati tu situaciju. Da je pogledao, garantiram da bi drugačije razmišljao. Ovo je 107. minuta utakmice, ruka je od tijela odvojena pola metra... Svi sada mogu reći da je to prirodan položaj ruke i je, ali za revolveraša. O čemu pričamo?" zbunjen je bio Osim pa dodao:

"Lopta ide prema golu, ruka ti je pola metra od tijela. Što znači prirodan položaj ruke? Lopta je prošla pola metra od kuka. Što je to nego širenje obujma tijela, nenamjerno, naravno? Pokazivao je igračima da je ruka uz tijelo, nije ruka uz tijelo, ruka je pola metra van tijela, to dramatično širi tijelo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.