transferi

Osijek objavio: Velika želja Nenada Bjelice konačno je ispunjena

Goran Stanzl/PIXSELL

ŠIME GRŽAN, 26-godišnje desno krilo Istre, s Osijekom je potpisao trogodišnji ugovor te po završetku sezone dolazi u Gradski vrt kao slobodan igrač. To je objavio Osijek na službenim stranicama.

Osijek: Sasvim je jasno da će zaigrati za nas i tako ispuniti svoju te želju Nenada Bjelice 

"Kao što je poznato, pregovori našeg prvoligaša i brzonogog prvotimca Puljana započeli su ove zime i Šime je odmah odlučio pristati na ponudu iz Gradskog vrta. Međutim, Istra 1961 se grčevito bori za opstanak u HNL-u i trenutno nije spremna pustiti svog ponajboljeg igrača kojemu aktualni kontrakt ističe u lipnju ove godine nakon čega će biti slobodan igrač. Sada je sasvim jasno da će tada zaigrati za Bijelo-plave i tako ispuniti i svoju želju, kao i nakanu Nenada Bjelica da ga dovede", piše Osijek.

Bjelica je doveo legendu HNL-a

Grafika: Sofascore za IndexSport

Prošao je cijelu Hrvatsku uz epizodu u BiH

Zadranin Gržan je igrač s velikim iskustvom u HNL-u. Za klub iz rodnog grada, Lokomotivu i Istru odigrao je ukupno 171 utakmicu u prvoj ligi, gdje je postigao 17 i namjestio 13 golova. Najveći trag ostavio je u Istri, za koju je igrao 102 utakmice uz 15 golova i 10 asistencija. Igrao je i u BiH, za Zrinjski i GOŠK iz Gabele. U Hercegovinu je otišao iz Istre u zimu 2018., ali se nakon avantura u Mostaru i Čapljini vratio u Pulu, gdje je legenda kluba.

Posebno je raspoložen protiv velikih

Gržan je ljubiteljima HNL-a poznat kao omaleni (172 cm), vižljasti, brzi napadač Istre, koji često igra jako dobro protiv klubova s vrha tablice, zato ga je jedan takav već dulje vremena i želio dovesti. Konačno je u tome i uspio. Nenad Bjelica, Osijekov menadžer engleskog tipa, koji objedinjuje funkcije trenera i sportskog direktora, nije krio da mu je Gržan jedna od glavnih meta i htio ga je dovesti u zimskom prijelaznom roku. To mu je djelomično uspjelo. Mada Gržan nije odmah postao igrač Osijeka, već je potpisao za taj klub. 

Istra nastavlja biti bazen za osječka pojačanja

Osijek traži nove opcije u napadu, a Gržan se čini kao dobra opcija za dodatno proširenje rostera. U Osijeku već igra nekoliko bivših Istrinih igrača, a Gržan bi bio čak sedmi. U Gradskom vrtu su Ivušić, Ježina, Miloš, Mierez i Vuković, a donedavno je bio i Mance, koji je trenutno na posudbi u Mađarskoj. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.