"Olić je dobar za Koeln i Freiburg, ali nije igrač koji će zabiti Interu ili Manchesteru"

PROTEKLOG ljeta Bayern je napravio veliku čistku u svlačionici - momčad su, između ostalih, napustili Lucio, Podolski i Ze Roberto, a na Allianz Arenu, osim našeg reprezentativnog dvojca Olić-Pranjić, pristigli su Gomez, Tymoschuk, Robben...

Robben Bayernov bingo

Upravo se sjajno nizozemsko krilo pokazalo kao najveće pojačanje novom strategu Bavaraca Louisu van Gaalu. "Njegov angažman predstavljao je veliki rizik za njemačkog giganta jer već godinama ima kroničnih problema s ozljedama, ali je Robben već isplatio svih 25 milijuna eura, koliko je Bayern za dovođenje letećeg Nizozemca platio madridskom Realu", piše Goal.com koji odmah do Robbena vidi našeg Ivicu Olića:

"Već nakon dolaska u Munchen hrvatski je reprezentativac postao ljubimac Bayernovih navijača. Olić je dosad postigao devet golova, ali je njegov doprinos igri Van Gaalove momčadi golem. Iako posjeduje nevjerojatnu brzinu, kod Olića je evidentan nedostatak tehnike, zbog čega vjerojatno i prednost u odnosu na njega imaju Gomez, Klose i Mueller. Budući da Bayern HSV-u nije platio niti centa odštete, Olić se može smatrati dobrim pojačanjem. Uvijek će dati 110 posto, on ima kvalitetu da odluči dvoboje protiv Koelna, Freiburga ili Nuernberga, ali nemojte očekivati da će zabiti ekipama poput Intera ili Manchester Uniteda", analizira Goal.com koji je između Olića i Pranjića rangirao Marija Gomeza, kraj čijeg imena stoji opis: "Nema sumnje da je Gomez precijenjen i previše plaćen igrač, ali ipak je zabio 14 golova."

"Očito je da Pranjić ne može igrati beka"

Danijel Pranjić nije toliko kritiziran: "Sama činjenica da je sam sa 700 tisuća eura otkupio svoj ugovor od Heerenveena, stvara simpatije prema ovom 28-godišnjem Hrvatu. Što se tiče njegove uloge u momčadi Bayerna, očito je kako Pranjić ne može igrati u posljednjoj liniji jer nije sklon defenzivi. On je svojih pet minuta imao kad je bio ozlijeđen Robben, nakon čega se preselio na klupu. Trenutno u Van Gaalovim vizijama bolje kotiraju 17-godišnji David Alaba i 19-godišnji Diego Contento, ali Pranjić je uspio sačuvati mjesto prve rezerve na poziciji zadnjeg veznog, ispred Anatolija Timoščuka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.