OI mladih: Košarkaši u četvrtfinalu, Levaj peti

HRVATSKI košarkaši su u trećoj utakmici u skupini pobijedili Filipine 22:19 (9:13) i već sada osigurali plasman u četvrtfinale. Još im preostaje utakmica s Djevičanskim Otocima (na rasporedu u četvrtak), u kojoj im je potrebna pobjeda kako bi bili prvi u svojoj skupini D i izbjegli u četvrtfinalu prvoplasirane Amerikance u skupini C.

"U drugom dijelu smo bolje i čvršće odigrali obranu, podigli igru i na kraju pobijedili. Sad nam još preostaje pobijediti Djevičanske Otoke", rekao je trener Branimir Pavić.

Član zagrebačke Mladosti, Ivan Levaj, u finalu na 50 m slobodno osvojio je vrlo dobro 5. mjesto rezultatom 23:11, što je samo dvije stotinke slabiji rezultat od dan ranije isplivanog osobnog rekorda.

"U polufinalu sam se malo bolje osjećao, no ni danas nije bilo loše. Možda sam malo griješio, ali sam na razini svog trenutno najboljeg rezultata. Još mi preostaje nastup na 100 m slobodno gdje je konkurencija iznimno jaka", rekao je Ivan Levaj nakon završetka utrke.

Šesnaestogodišnja članica Taekwondo kluba Dubrava iz Zagreba pobijedila je u prvom kolu predstavnicu Malija Kadiatou Diallo sudačkim prekidom borbe u prvoj rundi pri rezultatu 10:0. Nakon tri udarca u glavu, sutkinja je ispravno procijenila s obzirom na to da je Rea evidentno kvalitetnija.

Kako je rekla njezina trenerica Lidija Katalinić Špoljarić:

"Diallo je došla s pozivnicom i mi smo ovaj meč shvatili kao zagrijavanje za sljedeći."

Nažalost, Rea nije imala ono malo potrebne sreće sa ždrijebom, pa se u drugom kolu borila s Koreankom Soo Yeon Jeon, kasnije osvajačicom zlatne medalje, i izgubila 11:3. Prema modificiranim pravilima na OIM, nema repasaža, ali je Rea završila nastup na OIM kao petoplasirana, što je za mladu taekwondoašicu dobar rezultat. Na tribinama su Reu došli bodriti i judašica Barbara Matić i njezin trener Vlado Preradović, streljači i stolnotenisači.

Nastupima u B-finalima hrvatski veslači su završili nastup na prvim OIM. Članica VK Istra iz Pule, osamnaestogodišnja Asja Žero, zauzela je vrlo dobro drugo mjesto na utrci samaca (1000 m) s rezultatom 3:50.13. A veslački dvojac Jadrana, Zadrani Mile Čakarun i Mate Ledenko, u B-finalu dvojca bez kormilara zauzeli su 3. mjesto rezultatom 3:15.56.  

Petog dana natjecanja na rasporedu je nastup Zadranke Ines Ikić u kvalifikacijama troskoka, a na zaletište skoka motkom će izaći i Osječanin Ivan Horvat. Košarkaši igraju s Djevičanskim Otocima za prvo mjesto u skupini. Plivači također nastupaju - Ivan Levaj u kvalifikacijama na 100 m slobodno, a Ivan Capan u kvalifikacijama na 50 m prsno. U mješovitoj štafeti triatlona nastupa Sara Vilić u ekipi World Team 1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.