Ogromna pogreška britanskog sprintera. Komentator: Ovo je apsolutna katastrofa

Screenshot: YouTube

BRITANSKI sprinter Jake Odey-Jordan nije se uspio plasirati u finale utrke na 200 metara nakon što je u kvalifikacijskom sprintu za finale precijenio svoju prednost i podcijenio suparnike. Umjesto da u finale Europskog U-18 prvenstva u atletici uđe kao pobjednik kvalifikacijske grupe, on je borbu za medalju propustio nakon što je ciljem prošao kao četvrti tako što je namjerno usporio misleći da mu je prednost koju ima dovoljna.

Odey-Jordan bio je desetak metara ispred konkurencije u završnici utrke, kad je značajno smanjio tempo i usporio ritam, krivo procijenivši gdje mu se nalaze protivnici. Za razliku od njega, oni su nastavili pritiskati pa je Odey-Jordanu na kraju pripalo četvrto mjesto s vremenom 22.12 sekundi. To je značilo i eliminaciju iz natjecanja.

Odey-Jordan: Moja pogreška

"Sve je u redu, moja pogreška. Ne mogu biti tužan ni zbog čega drugoga osim zbog sebe. Osjećao sam se dobro, mogao sam istrčati ispod 21 sekunde", rekao je Odey-Jordan nakon utrke koju možete vidjeti ovdje..

Finale Europskog U-18 atletskog prvenstva u Banskoj Bistrici proći će tako bez favoriziranog sprintera u utrci na 200 metara. Odey-Jordan je prije samo mjesec danas istu dionicu istrčao za 20.55 sekundi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.