TENIS

Od tenisa se oprostio legendarni hrvatski zet

Foto: EPA

LEGENDARNI ciparski tenisač Marcos Baghdatis odigrao je svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri. Oprostio se od tenisa u 35. godini.

U karijeri je osvojio četiri turnira, 2006. godine je igrao finale Australian Opena, polufinale Wimbledona iste godine i bio osmi igrač svijeta. Oženjen je nekadašnjom hrvatskom tenisačicom Karolinom Šprem.

"Jedino zbog čega žalim jesu ovi ljudi, ovi navijači. To će mi nedostajati. Uvijek sam energiju crpio od navijača. Moja supruga (Karolina Šprem) je trudna s trećim djetetom, došlo je vrijeme da se prestanem kažnjavati. Toliko je stvari u životu koje imam, tenis nije sve. Imam suprugu, dvije prekrasne kćeri, vrijeme je da počnem provoditi više vremena s njima", rekao je Baghdatis pa nastavio:

"Mislim da će me pamtiti kao vječno nasmijanog i meni je to u redu. Sve te poruke od navijača sa svih strana svijeta, od igrača, to je ono što sam ja. Vrlo je važno pokazati respekt prema svima i kad ti se na kraju to vrati, nema većeg poklona."

Baghdatis je nakon poraza od Berrettinija gledateljima podijelio sve što je imao u torbi, a poklonio je čak i tenisice sa svog posljednjeg meča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.