"Nudili su mi 500 tisuća eura da skrivim jedanaesterac protiv Dinama"

GOSTUJUĆI u emisiji Fanatikshow rumunjske televizije DigiSport kapetan Temišvara Dan Alexa izjavio je kako mu je nepoznata osoba nudila 500 tisuća eura da protiv Modrih u dvoboju drugog kola Europske lige protiv Dinama odigra loše te da skrivi jedanaesterac.

Alexa u toj "nepoznatoj osobi" nije prepoznao nekadašnjeg nogometnog suca Sorina Altmaiera za kojeg rumunjski mediji pišu da je Alexi ponudio novac kako bi odigrao loše protiv hrvatskog prvaka.

Kapetan rumunjske momčadi rekao je kako je cijeli slučaj prijavio predsjedniku kluba Marianu Iancuu koji je obećao kako će cijeli slučaj prijaviti krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji uz poruku da od UEFA-e očekuje zaštitu.

Podsjetimo, Dinamo je na gostovanju u Temišvaru lakoćom pobijedio domaću momčad. Konačan rezultat bio je 0:3, a obzirom na prilično blijedo izdanje rumunjske ekipe koja je u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacila pobjednika Kupa Uefa, ukrajinski Šahtar, tamošnji mediji pitaju se postoji li možda još igrača koji su primili novac u zamjenu za lošu prezentaciju protiv zagrebačkog kluba.

Iancu: Znao sam su Alexi ponudili novac

Marian Iancu, vlasnik Poli Timisoare priznao je kako je znao da je kapetanu kluba Danu Alexa ponuđeno 500 tisuća eura da skrivi kazneni udarac i odigra loše u utakmici protiv Dinama.

"Ne želim puno govoriti o tome, ali učinili smo sve kako bi spriječili takvo nešto. Iskreno ne želim sada klub uvlačiti ni u kakav skandal i drago mi je što igrači i ljudi unutar kluba imaju dignitet i poštovanje prema klubu".

"Vjerujem da bi svaki igrač Timisoare postupio isto kao Alexa i odbio novac", dodao je Iancu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.