Njemačka bajka: "Prekjučer sam se odmarao na Kosovu, a sada zabio na Euru"

Foto: Profimedia

EMRE CAN (30) je bio otpisan u reprezentaciji Njemačke i to još od prošle godine. Veznjak i kapetan Borussije Dortmund ostao je bez poziva otkako je izbornik postao Julian Nagelsmann. Tako da nije bilo iznenađenje što se na popisu poznatih imena koja nisu pozvana na Euro, uz Hummelsa, Goretzku, Wernera, Brandta, nalazi i Canovo. 

Canu nije pomoglo što je Borussiju odveo do finala Lige prvaka, ali nakon što je objavljen konačan popis Njemačke za Euro nije se predavao. Poručio je: "Moja karijera u reprezentaciji je daleko od kraja". No, nije slutio da će se to obistiniti za par dana. Aleksandru Pavloviću (20) su se upalili krajnici, pa je Nagelsmann otpisao i kao zamjenu pozvao deset godina starijeg Cana, koji je bio na odmoru. To se sve dogodilo doslovno dva dana prije prve utakmice Eura, kojeg su otvorili Njemačka i Škotska. 

Otpisani se odmarao na Kosovu, a onda je stigao poziv dva dana prije Eura

"Tražio sam šesticu s iskustvom, koja zna kako se nositi s pritiskom. Zato sam pozvao Emrea jer on savršeno odgovara tom profilu" komentirao je Nagelsmann zašto je u zadnji tren na Euro pozvao igrača koji je cijelu karijeru u velikanima: Bayernu, Bayeru, Juventusu, Liverpoolu i Borussiji. 

I onda je priča postala bajka. Can je ušao deset minuta prije kraja utakmice sa Škotskom, prije svega da fenomenalni Toni Kroos dobije ovacije. No, Can se nije zadovoljio samo ulogom statista te je za malo minuta u igri zabio za pobjedu 5:1. To mu je tek drugi gol u 44 utakmice za Njemačku.

Nakon utakmice nije mogao vjerovati: "Ovo je totalna ludnica. Prije samo dva dana bio sam na odmoru na Kosovu, kada me Julian nazvao da dođem. Doletio sam, odradio jedan trening, zaigrao i zabio. Nevjerojatno."

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CANOV GOL

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.