Niko Kovač prekinuo karijeru: Prevario trenera da bi igrao za Hrvatsku!?

TRENER Red Bull Salzburga Co Adriaanse danas je austrijskim novinarima objasnio situaciju oko Nike Kovača. Podsjetimo, Niko je ove sezone vrlo malo igrao, a za danas je najavio i press konferenciju na kojoj će objaviti da se oprašta od profesionalnog nogometa.

> Niko Kovač: Bilo je to 18 prekrasnih godina

> "Ako vam je Niko Kovač rezerva, onda vi stvarno imate jaku reprezentaciju"

U rekapitulaciji sezone nizozemski strateg govorio je o svakom igraču posebno, a evo što je rekao o Niki Kovaču.

"Niko Kovač ove sezone je igrao vrlo malo jer je stalno bio ozlijeđen. Po meni on je jedan kvalitetan defenzivan koji uvijek može pripomoći. Međutim, moram istaknuti da je on na moje, isključivo moje inzistiranje prošlo ljeto potpisao jednogodišnji ugovor i to samo pod uvjetom da ne igra za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Co Adriaanse.

"On je na moju žalost prekršio svoje obećanje i vratio se u reprezentaciju. Sve što se poslije dogodio posljedica je toga", rekao je nizozemski trener, otkrivši tako da je Niko Kovač žrtvovao status u klubu kako bi igrao za reprezentaciju.

Red Bull priređuje Kovaču oproštajni dvoboj s Bayernom

"Puno hvala, Niko. I svako dobro!", poručili su bivšem kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Niki Kovaču u zahvalnici na službenim internetskim stranicama Red Bull Salzburga.

Na istom je mjestu objavljeno također da će salzburški klub hrvatskom nogometašu prirediti oproštajnu utakmicu 10. srpnja ove godine. Tom će prilikom na stadionu u Salzburgu gostovati najveći klub u kojem je Kovač igrao - minhenski Bayern. Utakmica će početi u 20.30.

Biranim riječima klub se zahvalio na doprinosu koji je danas 38-godišnji nogometaš podario klubu u trima proteklim sezonama.

"S 83 nastupa u hrvatskoj reprezentaciji Niko Kovač je bio jedan od najuspješnijih i najrenomiranijih koji je kroz povijest nosio dres ovog kluba. U Red Bull je stigao 2006. godine, skupio 78 nastupa i devet golova", stoji u tekstu.

Navodi se također da Kovač ima ponudu Red Bullova vodstva za preuzimanje jedne od trenerskih funkcija unutar klupske strukture. O tome će, stoji, razmisliti u predstojećih nekoliko dana te potom odgovoriti nadležnima.

V.B.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.