Nika Fleiss izbačena iz reprezentacije: "Ona je u silaznoj putanji još od 2005."

HRVATSKI skijaški savez odlučio je da Nika Fleiss i Ivan Ratkić ispadaju iz A-reprezentacije, nakon čega je njih dvoje odlučilo okončati skijaške karijere. Iz reprezentacije su ispali i Matea Ferk i Danko Marinelli, no oni će probati skijati uz pomoć kluba, a Sofija Novoselić će pokušati u svom aranžmanu.

Savez je mlade skijaše otpisao zbog recesije koja ih je pogodila i više ne može financirati toliki pogon.

"Nažalost, nismo se mogli voditi osjećajima nego rezultatima, a oni su kad je Nika u pitanju u silaznoj putanji još od 2005. Tim Ivice će produžiti s još jednim pomoćnim trenerom, a Natko će dobiti slovenskog servisera Rosinu", rekao je direktor Saveza Vedran Pavlek za Večernji list.

Nika Fleiss svoje najbolje skijaške rezultate postigla je u slalomu, a od njenog debija u Svjetskom skijaškom kupu (Soelden, 27. listopada 2002.) prošlo je gotovo osam godina. Nastupila je na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, Torinu i Vancouveru. Najbolji rezultat sa SP-a joj je osmo mjesto iz St. Moritza 2003., a u Svjetskom kupu najveći doseg bilježi šestim mjestom iz Lenzereidea dvije godine kasnije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.