Ni Super Bowl nije prošao bez obilježja Hajduka

Foto: Profimedia

IGRAČI Kansas City Chiefsa obranili su naslov NFL prvaka nakon što su u Las Vegasu u Super Bowlu, finalu doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu, svladali San Francisco 49erse 25:22 u produžetku utakmice. Chiefsi su tako postali prva momčad nakon 19 godina koja je uspjela obraniti naslov. Prije njih to je zadnjima uspjelo New England Patriotsima.

Niti Super Bowl nije uspio proći bez nekog obilježja Hajduka. Njegovi navijači vole isticati svoju pripadnost posebno na ovako velikim događajima, a tu nije iznimka niti Pete Radovich Jr., koji s ponosom ističe svoje hrvatsko podrijetlo i vezanost uz splitski klub. Radovich je kreativni direktor američke televizije CBS Sports, a u svojoj karijeri je osvojio čak 41 Emmy. Jedan je od najutjecajnijih producenata i redatelja sportskih prijenosa u SAD-u, uključujući Super Bowl i Ligu prvaka.

Iako od rođenja živi u New Yorku, jedan od najnagrađivanijih svjetskih TV producenata cijeli je život vezan za Zadar i otoke Pašman i Zverinac. Naime, u pašmanskom mjestu Neviđane odrasla je njegova majka, dok mu je obližnji Zverinac, s kojeg je podrijetlom Peteova supruga Nancy, već više od dvadeset godina omiljena oaza za odmor. Radovich priča tečnim hrvatskim jezikom i često ističe da za njega postoje samo dva grada: New York i Zadar.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.