UFC

Ngannou objavio imena dvojice boraca protiv kojih se želi boriti do kraja godine

Foto: Guliver/AP Photo/John Locher

NOVI vladar UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou zasad ne planira dati priliku Stipi Miočiću za revanš.

Ngannou je brutalnim nokautom u drugoj rundi uzeo naslov prvaka Miočiću i odmah objavio da se želi boriti protiv bivšeg prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa. Međutim, Jones je u sukobu s UFC-om oko novca za tu borbu. Jones čak traži od UFC-a raskid ugovora kako bi mogao karijeru nastaviti u nekoj drugoj organizaciji.

"Mislim da Jon Jones želi ovu borbu jer će to biti veliki meč, jedan od najvećih. Dugo je tu, dugo je prvak, no ovo bi bila i njegova i moja najveća borba. Što se pregovora tiče, da, tražio je novac i to ima smisla. Za tako veliku borbu svi bi htjeli i veliku plaću. I ja bih je htio, nije to ništa čudno", prokomentirao je Ngannou sukob Jonesa i UFC-a.

"Njihova svađa nije moj problem. Ja sam prvak i neću čekati da me netko izazove na borbu. Spreman sam, želim se boriti još dva puta do kraja godine. Nadam se da će mi Jones biti prva borba u kolovozu. Drugu planiram odraditi u prosincu."

Ako UFC ne uspije dogovoriti borbu protiv Jonesa, Ngannou ima rezervni plan. Želi se revanširati Derricku Lewisu za poraz iz 2018. godine. Lewis i Ngannou su tada odradili jednu od najlošijih borbi u povijesti teške kategorije, gotovo da nije viđen ozbiljniji udarac, a na kraju je Lewis slavio odlukom sudaca. 

"Svi bi željeli da se ta borba nije dogodila. Moram fanovima dati što zaslužuju", poručio je kamerunski borac, prvi afrički prvak teške kategorije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.