copa libertadores

Nevjerojatan propust VAR-a na Copa Libertadoresu. Pogledajte što suci nisu uočili

Foto: Guliver Image

FLUMINENSE je noćas u prvoj utakmici osmine finala Copa Libertadoresa pobijedio paragvajski Cerro Porteno u gostima 2:0 i stekao golemu prednost uoči uzvrata.

Brazilci su golove za pobjedu zabili u 49. i 61. minuti, ali pitanje je kako bi susret završio da nije bilo rijetko viđenog propusta sudaca u 42. minuti. Domaćini su zabili gol preko Bosellija, ali je on nakon pregleda snimke poništen zbog, pokazalo se, nepostojećeg zaleđa.

Suci u VAR sobi povukli su liniju na zaustavljenoj snimci i zaključili da je Boselli bio u zaleđu, ali su potpuno previdjeli igrača Fluminensea u dnu ekrana, koji je ostao metar iza leđa svoje obrane, i tako spasio Bosellija od zaleđa. Objavljena je i snimka komunikacije VAR sudaca i glavnog suca i na njoj se vidi što VAR suci rade.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KOMUNIKACIJU SUDACA.

Prvo provjeravaju je li branič Fluminensea igrao rukom, a potom pregledavaju zaleđe. VAR sudac traži od tehničara da zumira zamrznutu sliku i na njoj se vuku linije, iako je u tom trenutku potpuno zanemaren položaj igrača Fluminensea koji svojom pozicijom omogućava domaćinima da ne budu u zaleđu.

Suci pregledavaju takvu zumiranu sliku i onda viču glavnom sucu da je zaleđe potvrđeno. Pred kraj snimke se vidi kako VAR sudac pred sobom ima snimku u krupnom planu na kojoj se jasno vidi da linija nije u ravnini zadnjeg bijelog igrača, ali ju je iz nepoznatih razloga odlučio ignorirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.